CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages

Saturday, 21 May 2011

P E R M U L A A AN !

 "˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

hye BLOGGER ! ade bende sikit cik syarinie nak cerite nih ! hehehe :D
mengade ngade plak kan ??? thanks pade sesiape sje yang sudi nak bace !
PERMULAAN ?? ape bende ta uh ek?? saje nak story ttg peruulaan saya d tengahtengah tahun nih ! permulaan tentang pengajiaan d tingkatan 6 bawah ! hehhe.. cam kelakar je dengar an??
dah dua minggu ak mula start blajo ! macam macam aku dah start stdy .. macam macam subjek yang wat kpale ak cam nak serabot sikit ! hehhe.. byse ar name pon belajar an?? mane ad senang.. permulaan blaja SENI VISUAL ! tak sangke ak ni ad gak bakat melukis :D
pas uh permulaan blaja BM 1 n BM2 .. alhamdululah ! ak dapat guru BM yang super OK ! ak harap ak bole score dalam exam naty :)
tentang permulaan MUET ! taw itu ap?? MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST ! heheh.. wah ! cam gempak je an?? ta pon sbnarnye ! oas uh dgn pengajian am 1 n pengajiaan am 2 ! macam macam la.. paling dashat ! SEJARAH oo.. hehehhe.. bnde ta baru pon.. p cabaran nak blaja sejarah uh yang baru ! p ak harap aku akan mule kan perulaan ni dgn betolbetol.. dan akhir an permulaan ni dgn kejayan ! AMIN :D

 "˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

Monday, 16 May 2011

SElamat Hari GURU ~!

Salam BLOGGER yang kiut miut ~ cewah ak ni... terlebih suda :D
ak malam ni cam ta ley tdo ar ... macam memeikir an mase depan je.. hehehhe... p serius ni ... ak cam takot je na menghadapi 2~3 tahon nih ag ... nape ta ek.. mungkin ak takot na mencube kot ... p apeape pon aryny 16 mei 2011... hari nih adalah hari guru kan ... so SELAMAT HARI GURU kpada cikgu yang pernah mendidik ak mase ak na amek SPM tahon lepas ...
miss sgt at subjek yang ak rajin la sgt stdy an?? hahah!!
LOADING ~
dgn cikgu balkis salam !

cikgu Qis n Cikgu Mas

dgn cikgu mas

miss at cikgu haryati !

my favourite cikgu ! cikgu math .. :)
ni lah antara guru yang ak paling sayang ! hehehe.. byk ag yang ak syg.. p pic tde .. heheheh :D thanks cikgu !
lastly SELAMAT HARI CIKGU , CIKGU !!! hehhehee .. jase mu ku kenang :D

Sunday, 15 May 2011

Orentasi PRA~u Smk Sultan Abdul Jalil

salam ! hye BLOGGER ! lame dah ak ta meninggal an tapak at blog sendiri.... maklom ar.. kecewe n blog nih....
wat masalah plak at ak... blog post sampai na berDOUBLE lak... cam ap je.. sakit btol aty ak n blog nih... n d tambah n sakit aty orang yang ak sayang ag... melampau2 wat at ak?? hahahha... aik?? da laen tajok da nih ak melalot...
sebenarnye ak bkan na post bnde yang sedih pon... ak na post yang agak gembira at sni.. walaupon hanya gembira pade ak  n keluarge je.. p ta kesah la n???
ak dapat form 6... atau kate laen nye PRA U... atau name laen nye lg STPM ... hhahaha merepek je ak nih... so ak post ni just na cite pengalaman seminggu BERORENTASI at skolah SSAJ ~ pernah degar orang cakap pasal skolah uh.. p baru uh ary ak menjejak an kaki at skolah uh.. wow ! bukan maen besa skolah nye.. dak2 skolah pon ok semua .. :D
ok bebalik pasal OREntasi uh... penat seyh ! dah cam dak2 skol naek tingkatan 1 je.. hehhehe.. tak la.. guraw je  mmg best mase uh ... mase orentasi uh UPPER 6 yang urus kan kite orang ... p dalam banyak2 UPPER 6 ta semua nye ok ! p ak suke betol n kak upper 6 yang tolong group ak uh ! name nye KAK MARY ! meletop an??? dy mmg best 1 hehehee.. macam2 xtvt ak wat mase orentasi uh ... yang gile nye pkai bju kurung skolah pas uh maen at PADANG ! hehhee.. ok la... pas uh mase orentasi uh jugak la kiteorang kne pilih PAKEJ matepelajaran yang na d ambek ! nah ambek ko ! semua julingjuling pikiran na pikir mek pakej ap.. same la cam ak.. so ak dah wat keputusan yang ak amek pakej ... PENGAJIAAN AN , BAHASA MELAYU . SEJARAH . SENI VISUAL ~ walawe ... gilegile subjek yang ak na kne stdy je.. so ak kne btol2 kali nih.. ak harap ak ta ulangi kesilapan mase SPM dlu ... n ak na membalas budi Ebu n sis ninie yang byak bantu dalam segi kewangan ... angah ! hehehe.. BTW ni je kot ... ad mase story ag ea ceritecerita ninie.. hehehe... apapa pon thanks klo ad yang sudi bce post nih ... wah terharu nye ... hahahh~!

Tuesday, 3 May 2011

Wang Ehsan Banjir ~

salam... holaaa ~ perh aryny ad cerite sikit nak d cerita at cni.. walaupon ta pnting atau tade kene mengene pon... hahahhaa... sje je.. ske aty la an ??? 
ak n ebu tadi baru lpas balik dari BALAI RAYA JALAN SAWI .... ha ?? da jangan wat muke tekejot cm uh... hahahhaa.. na taw wat ap??? g amek wang la at sne... hehehee... perh gile na amek wang ni tadi berator da cam nak gile pnjang nye... nak masok IPTA pn ak ase da same da cam nih... hahahhahaaa... ok tadi macammacam orang la... macammacam ragam.. gile... aku berator nak pitam pon ad.. p wang pnye pasal an?? hahahaa... ak g la cek name nye.. pas uh orang KEBAJIKAN MASYARAKAT uh bg la sekeping kertas... wah dah cam angke giliran dah nak amek wang at BSN ... nak tgk?? LOADING ...

hahhaa..

pas uh at kaunter nak amek wang uh siap nak cop jari pelbagai...aku tak la masok an gambar wang yang dapt uh.. naty korang cakap aku ni menunjuk pelbagai sangat.. hahaha... tunjuk bukti aku g amek wang ehsan uh je dala ek.. p aku isau nih wan tak blik kluang ag pon nak amek wang ehsan nih... :(
ok ape ape pon syukur ALHAMDULILAH dgn rezeki yang ALLAH beri nih.. :D

Monday, 2 May 2011

Makan UBat :(

halloo !!! aryny ak kene mam ubat 3x 1 ary...wah dah cam doktor masyarakat dah nih.... fuyoo.. kalo sikit ubat nye tak pe.. ni byak gile seyh nak kne makan... gila ke??? hehehehhee....ni pon cam kene pakse je mam ubat dgn ebu.. thanks ebu.. kamo sunggoh mengambil berat sygs.. :D cam tak caya je ak cerita?? hahahaa.... byak gile ubat aku kne mam dalam 1 mase aw... cam nak termuntah balik pon ade.. p nak sehad pnye pasal ak telan gak ubat uh.. walaupon pahit... pepatah ade cakap yang pahit uh lah penawar... *cewah ak nih.. tah apeape je kan?? bio la... ehhhee tak caye ea??? nah tgok ... LOADING ....

banyak kan ???

ha.. pecaya kan ??? dah caya ok aku tak tipu... bukan cam ade orang uh.. ske cakap aku nih PENIPU .. sampai aty die an?? hehehe... so aku harap pas abis je mam ubat nih aku bole cepat semboh sepenuh nye... ok... doa kan untok aku ye... thanks blogger !! sayang kamo .. :)

P/S : sayangilah diri anda... hahahhahaa :)



Kesian Kat Ebu !

hye sume !! *macam ramai je kan?? walaupon gah semputsemput cugapcugap nih ak tetap na UPDATE gah bnde ta pnting nih... just na bercerita tentang hari nih... bekenaan dgan hari ahad dan besamaan dengan HARI PEKERJA sedunia... hhahaaa... dah cam berpidato plak aku nih kan?? tape la ak suke.. korang menyampah??? dah signout jela... *guraw la.. 
ok bebalik pade ap yang aku nak cerita... hari nih kesian at ebu ter sayang aku... aku ta sihat n ta keje.. p aku tak tolong ebu apeape pon bile tak kje nih.. dari pagi ebu bangon pkol 430 am waktu tempatan .. ebu wat keje sorangsorang jew... tak patut ak nih kan?? aku sakit.. nak bangun pun cungapcungap bejalan.. maap kan anak ebu nih ea??? hari nih ebu la basuh kaen , sidai kaen , angkat kaen , masak , kemas rumah.... bak kate sumer bnde ebu wat sorangsorang *bukan nak menunjuknujuk... kan da cakap na bercerita je kan??? ebu tak rest langsung aryny... klo lah aku sehad cam byse.. msty aku tolong ebu.. aku harap aku cepat pulih sepenuh nye n ta kan bagi ebu wat keje umah sorangsorang... tadi aku hanya boleh tgk je ape yang ebu wat... badan aku betolbetol lemah.. naseb baek ebu aku seorang yang penyayng dan memahami...
maaf kan ninie ye ebu.. ninie sayang ebu sangatsangat... nty kalo ninie da sehad cam byse ebu rehat ea... tmer kaseh ye ebu :D NINIE SAYANG EBU !

Sunday, 1 May 2011

1 Mei 2o11

ok smua orang taw ary 1 mei an?? msty ad yang gah appy gle2 sambot ke ap ke.. p ak dalam ksedihan skrang nih?? knpa ko na tngal an ak??? ap salah ak besa sagt ke pade ko?? ak nih banyak kekurangan ker?? ak ta layak tok ko ke?? ak taw ko smpurne.. n ak taw ak bnyak kekurangan..  p cam nih ke care ko menghukum ak?? ak ta na pon hidop ak nih di penuhi cerita lame ak yang banyak pahit... p ko knapa na ungkitungkit?? n na wat uh semua alasan tok ko tinggal an ak??? mmg senang bagi ko... p sesuatu yang sdih tok ak.. ak ni walaupon ta smpurne cam ane yang pmpn ko na.. p ak still berhak bahagia... kenapa wat ak cmnih??? dosa ap ak??? tolong la paham aty ak.. ak na bahgia je.. susah ker?? kenapa ko EGO sangat???  kenapa msty ko na tinggal an ak?? n suroh ak tinggal an ko?? pedih sangat la.. tolong la.. ak merayu... jangan la wat ak cam nih... ssh ak na padam ap yang da ko tampal dalam hidop ak nih.. ko ta paham2 gak ker?? atau sbnarnye nye ko ad sebap laen? n ko jadi an salah ak sbgai satu sebap tok ko tinggal an ak ke?? patot ker??? kenapa ko senang berubah aty at ak??? ak ta mintak tok d lahir an ta smpurna.. n ak taw tade manusia yang smpurna... ak cume harap ko masih sayang an ak cmne ak sayng kan ko...

P/S : ak bukan na burokburok kan ko !

e G o nye ko.. :(

AKU DAH PUAS MENAGIS UKE !!! CUKUP LAH... DAH.. TOLONG LAH !!!

Saturday, 30 April 2011

Tulang Rusuk awk ke ??

holaaa !! ok saje je nih... hehehe... saje na bercerita pasal mase depan at cini... tgk cam tade kene mengena pn an??? hahhaha!!! *ketawe jap ag nages...
siapa agak nye empunye tulang rusok yang ad pade tuboh ak ni an?? ade kah ko wan??? ak harap ko..

siapa pnye la an??  hhehe

ak harap die yang ak sayang tu la tulung rusok ak... ak harap die la yang ak hidop dgan ak... ak harap sangat... ak ta maw sdih ag.... TUHAN.. berikan la ak cinta.. Aku berhak bahagia.. AMIN :)


Oh sayang ku !

ok aryny ary agak ta bes bagi ak... ak sakit ta uke ag... da tahap sakit gle da nih.. p ak than je... sbap na kje... hhehehee... poyo je ak ni an?? p ad bnde laen ag nih ak na cite... dalam ak sakit dalam bekerja nih... mase blik je dari rehat ak di kejut an oleh sayang ak .... bole plak die wat pasal n ak taem2 cam nih... sdh ak... knpa wat saya cam nih sayang??? hahhaa.... dengan dalam keadaan ak ta bape na slese ni... ak bawak la sayang ak nih selesai an masalah die... hahaha.. LOADING ....

ni la sygs ak.. bf NO 2..

posing plak die..

ok  yang ni cam jambu nih.. :)

abaikan kereta blang uh....

lagi??

ok ni kepala die uke... encem n smart an die??

kilat ta?? harusla..

aww... 
ok pas da tgk BF no 2 ak nih... na taw ta ap masalah nye sbnarnye die nih???? ok masalah nye... tayar blakng uh bole plak bocor tepat2 mase ak da sampi at tmpat kje nih.... hahaha.. tragis btol la... ksian nye ak an?? so pas uh ak tros je g kdai moto yang dekat  kejadiaan... *dah cam citer hantu da.. hahahahaa... ok p die da uke da... da bole ak bawak jalan2... risau gle ak n keadaan die tadi.. ok syang jangan la wat hal lagi ye... sayang at awak taw .. 

Friday, 29 April 2011

Hari yang sukar ???

Salam... hy sume.. amacam ary jumaat aryny?? msty ad yang bes n msty ad yang ta an?? msty ad yang bhagia n msty ad yang nages guling2 kcewe an aryny?? atau mungkin msty aryny ad yang sangat sihat atau ta pon tgah sakit... sabar ye kalo tang gah sakit uh... ^sesungguh nye penyakit uh adalah penghapus dosadosa^ cewah ak nih.... 
ok na story sikit.. ak aryny sangat sukar nye keje aryny... dalam gah kje ak sakit nih... seleseme + batok + pning pale btok ak aryny... plus ag ak malam kne kje sorangsorang! adohai,... ok mase ak gah mengarang nih ak mmg gah lap ingus n byang an sndri ar ea cmne ak gah menaep nih.. hahaha.. *ketawe plak ea... sekse betol tadi ak kje... cam na pitam pon ade.. p mybe ni dugaan... n ssh an na cari wet nih... betol2 dugaan aryny... perrhhh... p ak bethan sampai kol 9 tadi.. hehehe.... ok aryny ak sakit ta macam yang dlu ak sakit... kali nih WAN jauh gah kje... so ta dapat dy na jage ak mase sakit... yang ni cam ta bes je an?? huhuhu... gadegade btol ak nih.. pas da telan panadol actifast pn still ta uke ag nih... ak harap sangat ak cepat semboh.. sok na kje... doa kan ak semboh gak ye... thanks bloger ! ok harap sok ag bes dari aryny ea.. *ayat skema.. :D

Best nye !

Ok post yang ni cam tade kene mengene pn an?? p na kongsi gak.. ta kire ar... hahahah!!! ok blik je dari keje tadi ak ase appy sangat sbap NURUL ta jadi bnti... walawer... btol ke ak ea *walawear.. happy la plak.. sbap ak byak na blaja dari orang lame nih.... p sdh la uh ad gak.. sbap dy kje 20 ary je.. sbp na g MATRIK... bes nye an??? mmg la dy pandai.. ta cam ak nih... kurang banyak pandai dari dy... *merendah diri konon la ni...
p sok n luse ak kne jage malam sorangsorang la... sbap Nurul cuti 2 ary.. sadh la pulak ke?? gade2 betol la... hahahhaa.... k la na tido... ZZZZzzzzzzzzzZZZZ .... :D

Thursday, 28 April 2011

Mase Bosan melande...

hye... ble bosan da melande diri.. ta kiri la an na wat ap tok buang ase bosan uh... hahahha!!!! ble da amai orang sampai na tecabot kaki ak.. p ble orang tade ley wat cam2 la plak.. ni la antare nye.. hahahha!!! loading jap.. ??

snap..

second time!

lagi??

lagilagi??

cam cun je!! :P

pesek nye dy nih...

ok yang nih nurul syang.. 

dy la yang same kje n ak... :)

Akan Dibaca ...

Salam.... wah.. malam nih ad bende na share at blog buruk ni... buruk pn tape la ea???? ok start bcerita ea.... sjak kje at kdai buku nih ak ad cam hobi baru je... p baru na start hobi nih.... ta ad niat pn na wat ke ta pas nih... cume ak ske bace SINOPSIS nye jew... ha na taw chobi ap??? hobi melayan NOVEL... adoai la pon... ta ap2 je ak nih.... p nih la calon2 yang mungkin ak akn bace atau mungkin ak tidak akan bace same skali... hahahha....  ade antara calon2 yang ak pilih na bace nih..


bemakne nih.. haha!

sweet nye lilin nye..

wow.. cam ap ek??

best tajok nye an..

yang nih sinopsis nye bes!
Loading.....

bebas??

cam jiwang sangat!

Napak ta N uh?? N tok NINIE :)
ni la antara Novel yang ak telek2 tadi cam na bace...hehehe... tgk jela klo bace an... :)

Macam Malas la ...

Dush ... aryny mood ak gile pnye cam malas na g kje.. ad lagi mase kurang ag dua jam tok ak siap2 g kje.. p malas la g kje aryny.... betambah malas ble aryny NURUL last day plak uh... sdh ar... npe la dy ni na bnti an?? huhuhu!@!!! so aryny tgk je la ad dak baru masok... p msty bosan.. sbp dak uh ak ta knal... hahaha.. *bole plak cam uh an?? bole la... huh.... malas na mandi n na siap2.. cam ne ni ek?? ad ta ubat penambah semangat tok kje ek?? msty ad an??? bak cini sikit.. hahaha ::) uke aryny napak nye rutin harian byse la yang akan ak lakukan.. n ak harap KAK ELLA datang la aryny an... ta la BOSAN sangat ak kat tmpat kje uh naty... hahaha... KAK LILI dala MOod berubah2... susah lorh na d ramal... hahahaha.. k la.. na siap2... thanks klo ad yang sudi bace post ak yang garotgarot dan tah apeape nih... hahaha.... bubye !! :)

Penat nye !!

Penat nye.. hahha!! mengedik pnye post... p ak mmg btol2 pnye pnat.. ok SI HITAM MANISMANIS na becerita nih... dngar ea.... Hello .. test ... 1 2 3 ...hahahha !! cam bingai je an... *ok sambong Bercherita deyh.... aryny genap la dua mingu ak kje... huhu!!! *mengeloh jap ...
cam da lame la lak ak kje an??? padahal??? ru dua mingu... *mengedik !!
cam2 ak rase mase kje uh.... perrhhh.. ssh an cari wet nih.... second day ak masok kje ak da kne amek fail2 at stor at siling ... *gile bos uh wat stor at ats bumbong an?? hahaha....
sory uncle .. :)
uh tape la ag kot... pas uh... ak kne panjat rak2 tinggi uh n susun buku2 STPM yang agak nipis sangat uh... nipis la lak an??? gile cam gayat noh.... cam na menjerit pn ad.. wat sorang2 uh... klo ak jatoh?? huhuhu!!! ta memasal je an?? ok bab na blik suke2 or masok kje suke2 uh part yang best skli... na taw ta nape??? sbp uncle A.K.A bos ak uh mmng baek n ta ksah.... p dalam ta ksah uh ak still hormat dy sebagai majikan ak.. *cewah da macam bepidato la plak ak nih.. heheh!!
aik da lari dah ni TEMA ak bercherita... *masok tema blik ea...
ok yang betol2 wat ak gile ble at kdai uh orang datang taem ramairamai la sangat sampai ta cukup kaki n tangan nih... cam na wat kaki tangan palsu je... *mengarot la plak... :)
pas uh n kerenah orang2 yang bebeze lak uh.... isskkk!!! ta ksah klo yang uke.. p klo yang ta uke.. ak ase cam na pecat diri sndri je at tmpat kje uh... p ak still sabo ag... na cari pendapatan la konon an??? *cewah ..:)
pas uh yang membuat kepenatan ak nih menjadi tangisan bile mase ak gah sbok amek kertas majong at blakng kdai ttbe mase na gulong kertas uh bole la plak jari ak ni d tusok oleh ... oleeeh... hehhee:) oleh tepi side kertas majong uh.. mampos ta sakit??? menitis air mata ku... hahahah!!! *GEMBENG ...
pas uh tape la.. ak kne angakt lak kertas A4 yang yang agak berat sebanyak 6kotak besar dari tingkat ats ke bawah... maw ak cam da wat senaman at tmpat kje uh... huhu!!! naseb baek ak ta tesungkur aw... *cian at ak... ble ak cite ni sume at EBU dy tros risau... pas uh... sok ak bnti kje la lak.. hehehe!! tanda kasih sayang ar uh kot..:) p mmmg sayang pon:)
p ak cakap la at EBU .. uncle cakap MAKAN PON PENAT MEYH !!! hahaha... so ak harap ak akan bertahan kje at c2.. n happy n sygs ak n family ak... :)

Thursday, 21 April 2011

Hari ni ...

Aryny banyak yang serbe ta kene dalam hidop ak... ak ta kje aryny sbap smlam ak d serang GASTRIK ag.. n aryny badan lepak gile.. pas uh dala sakit.. ak makin sakit ag n diri ak sndri... kenapa la ek.. kenapa hidop ak teros beputar d pusat yang same.. knapa tade perubahan ... maksod nye bukan ak nih orang yang ta bsyukur... tapi ak ni hanya hamba ALLAH yang sentiase maw an kebahagiaan dalam hidop yang ak jalani dalam setiap hari2 yang ak lalui.... salah ak ke n semua yang tejadi dalam hidop ak??? ak alpa n ap yang ad... ak sayang die sangat2.... ak ni pmpn yang ta layak tok d sayangi ke??? mmg ikhlas ak cemburu dengan kelebihan gadis2 at luar uh yang d sayangi oleh orang yang mereka sayang.... 
bukan ak na buruk2 an die at blog ak nih.. p ak cume na bekongsi ap yang ak rase... ak da mintak map an same je bnde yang tejadi... kenapa la kan??? mmg ni takdir cinte ak ke?? akan sentiase beputar dalam putaran kesedihan cam nih??? ak cume ap pade dalam hidop die?? ak mmg bukan perempuan yang sempurna yang mempunyai banyak kelebihan dalam hidop... n ak mmg seorang pmpn yang da wat salah dalam hidop meningkat remaja ak... p semua uh salah yang ak sendri ta taw ak salah pade mase uh... sbp uh jugak ker si die slalu mengungkit tentang ak??? ak ni ta layak ke na menerima kasih sayang n cinte dari die??? ak bukan na sesali ap yang da jadi... p ak cume harap yang die akan teros menyanyayi ak.. n ak harap die ak tetap menerima ak seadenye ak.. ak mintak map klo ak ni banyak wat salah at kamo... ak ni cume manusia biase.. jatuh air mata ak menanges pilu n ap yang jadi aryny.. :( map an saya sayang  RIDZUAN BASARUDIN !!

macam nih ak nages kot !

Sayang !!

RINDU kamo sayang !! RIDZUAN BASARUDIN ...

Wednesday, 20 April 2011

Kalau la ..

Hola ... ak gah sakit ni.. byak yang ak sakit... ak skarang gah seseme , btok n gastrik.. smlam ak baru je kuar dari ospital slame 2 jam at hospital... suspen ta?? hehehe... ak kne gastrik n muntah2 at tmpat kje smlam.. naseb bek bos baek n hantar ak g hspital.. huhuhu!!! p aryny ak cam da ok sikit dari smlam.. post tittle yang agak saspen je.. *ta pn an?? ahhaa...
kalau la.... kalau la ap ek?? kalau la ak makan makanan yang elok2 msty ak ta sakit... kalau la ak ta minium air gas bayak2 msty ta sakit.. kalau la ak degar nasehat orang yang sayang ak msty ak ta ke hospital smlam... n kalau la orang yang ak syang uh ad at sisi ak mase ak sakit an best.. p ak kne terima yang si die gah cari rezeki at sane.. jangan la ak ni na pikir negetif je at die.. sian at die.. die baek n ak p ak asik tudoh macam2 je sampai die kcewe n ak... kalau la ak ni pmpn yang penyabar.. msty ak ta kcewe an die.. huhuhu!!! :(
sebesalah sangat at die... kalau la ak ley undur an mase ... p mmg ta ley pn.. mane ad makhluk ciptan NYA yang mampu wat cam uh an??? hehehe.. kan ak cakap KALAU an?? :) ak na g kje aryny.. ak harap badan ak sihat n ak ley stay cool je mase keje.. kalau la ta pyah kje dalam dunia ni an?? hehehe.. *guraw saje.. ak harap ak akan sentiase bahagia n sang pujanga ak.. RIDZUAN BASARUDIN .. hahaha.. sayang kamo sygang :)
muuaahhh !!

Monday, 18 April 2011

Memang patut pon !

salam !! awak.. mmg patut pon awak mara at sy.. saya yang salah.. sy ta patut wat cmni at awak.. jahat nye syg nih kan awak?? kenapa n sy ni ek awak?? sbp sy syg an awak ker??? atau sbp sy ta pecaya at awak??? klo la kite dekat an sygs.. bole settel da klo ad ap2 masalah.. harap satu ary nanty kite akan bole hidop same2 jalani hidop same2 an sygs.. harap2 la kan.. p sy masih ase sebesalah sgt2 ag at awak... :(

Encem ta dy ??? encem sgt ..

terima kasih sygs !

Terima kasih sygs RIDZUAN BASARUDIN .. ninie betol2 nyesal n ap yang ninie wat.. p syukur sgt2 yang wan still na map an ninie wan... ninie bahagia sangat.. p walaupon ninie taw aty wan masih sakit ag... p kurang2 nye wan da map an ninie.. ninie harap wan ikhlas map an ninie.. ninie sygs wan sgt2... ble kite ad prob cam nih ninie ase hidop cam ap je... lagi2 aryny... thanks ye sygs... ninie janji tok ta ulangi perkara nih ag.. :) awak cukup baek sygs..

Tolong maaf kan saya sayang !

hola ... aryny ary isnin n ary yang sangat malang tok ak.. ak da wat satu salah yang sangat2 besa kat orang yang ak sygs slepas ebu ak... cmne ak na betol kan kesilapan ak nih?? ak ta na kehilangan die dalam hidop ak.. ak ta ley hidop tanpa die.. ak sygs an dy sangat2.. ak ta taw na wat cmne bia ak ase kite ley cam byse.. bodo betol ak nih... kenapa ak ni langsong ta pnah na hargai die yang sememang nye sangat sempurna pada mata semua orang?? knpa ak msty buruk2 an dy??? bole ke dy map an ak?? tolong la sygs map an ninie... ninie meranya sangat2... ninie ta maw hilang wan.. :)
tyolong ar sygs map an ninie.. ninie da tudoh wan macam2... ninie taw ninie salah... wan ta macam ap yang ninie tdoh uh.. ninie silap besar wan... tolong bg ninie peluang tok betol an keadaan nih... ninie sygs wan... tolong la sygs map an ninie... ninie jnji akan jadi yang terbaek tok wan... plz sygs.. :'(

Mula Suke Drama KOrean :)

cak !! hahaha... ak baru je tamat an drama korean petama ak.. hahah poyo je... tamat an menonton ar... ak ta pnah pn layan korea... p ttbe je ase na layan.. thanks pade MOHAMAD SHARUL IZAWAN coz ajar ak wat sume nih.. hahah!! dy yang bg pnjam soh ak layan drama korea nih... cter nye mmg best tahap na meletop mata tgk.. *over nye ak.. hahaha... Loading ....

A.N jell

LIKE





cute nye :)



ok ni jela antara pic yang ak ad.. hahaha :) korang pn msty da lame an layan korea?? p cume ak je yang lambat foward.. ahhaha !! LIKE korean Drama.. :)
k la.. bye.. na siap g keje da nih.. ebu da bising da uh.. hahaha :)


Sunday, 17 April 2011

Saya yang salah :)

hahah~~!! *ketawa happy jap.. map ea sygs sbp sy da angap macam2 n pikir bnde yang ta elok at awak.. sy sayang awak sgt2...
ble la pagai sy nih na brubah ?? hahah... sayang kamu RIDZUAN BASARUDIN :))

HanCur Aty Aku :(

HALLO !! aish ad post yang ta best ak nih.. kenapa la ko selalu wat bnde yang same je yang sentiase wat aty ak sakit??? ak ad wat salah ap n ko?? kenapa ko slalu ulang2 bnde yang same jew??? kalo ko slalu ulang2 bnde yang wat ak happy jew tape.. nih ko slalu wat bnde yang wat ak ni sakit sangat2.. kenapa wan?? ak ad dosa ap n ko???? klo ad ap2 bole tros trang n ak.. bukan cmni la.. :( ak n ko bukan baru kawan.. kite da abez an mase dekat 3tahun.. bukan 3 ary la.. ko da kenal ak n ak pn da kenal ko.. atau mungkin ak masih ta kenal ko sape??? kenapa msty hary minggu nih ko sakit an aty ak?? ko gah sibok dating n pmpn sundal ane at KL uh??? ko tolong ar jangan wat ak cmni.. klo ko na ade bape byk btine pn at sne ak ta kesah ar... p tolong ar lepas an ak.. jangan sentise menyekse aty ak nih.. ak mmg pmpn byse yang byk cacat cela ak dalam hidop nih.. p tolong ar jangan wat ak cmni... ak cume na ko jujur n tolong hargai aty ak yang menyanyi ko nih.. ak kene n ko nih?? hary nih ak call n msg ko.. ko langsong ta bg respon ap2 at ak??? ko sesuke je wat ak cmni an?? ko ni asal?? ak ta pham n pagai sial ko ni... ko mmg jantan ap pn ak ta taw la.. kenapa n ko??? aty ak ni sakit sgt2 la wey :'((

Aku Kerja ~~!!

Hahahah!!! smalam da genap da ak kje slame semingu nih.. heheh :) aryny ak ta kje pon.. sbap aryny ary AHAD la... ha na taw ta ak kje ap???? heheh!!! saje je ak na g taw.. ak kje at kdai buku... at n town... name kdai uh KEDAI BUKU UNIAN .. ahhaha :) ap appy kje at situ.. p ad satu masalah yang ta bape na besa pun.. p da;lam ak gah kje nih ad la sorang akak uh... dalam bahase ak gah mara " akak sial  "
ak bukan na kurang ajar.. p akk uh mmg sial ... untok membukti an yang dy uh mmg cam uh ...
ak story ea??? ok mase uh ak first day masok kje... ad ke patot ak tanye elok2 je n dy.. dy bole plak na mara2 ak... da na menopos ker ap???? p agak2 la... ak mmg sensetif btol klo ad orang cam uh.... SIAL  btol ar... :(
sok mingu kedua ak masok kje... bos at tmpat kje ak paling terbaek ar.. langsong ta kesAH... P pmpn uh je yang over.. ak harap sok ak kje ag best dari mingu lpas.. AMIN :)

Sunday, 10 April 2011

Awak pergi :(

ok tittle post ak ni mmg sdh gle2 pnye.. bkn maen2 nih... wan skrang gah on d way lik kl... haty ak hancor sgt2... ase nye smlam baru je ak pas mesre2 ketawe n dy... cepat nye mase belelu ble ak gah bahagia an??mmg cam uh ker ek???? cam ssh je ak na lpas an dy g td... p ak tepakse gak.. sbp dy kne keje an.... kalo la dy dapat posting ke kluang.. ak la orang yg paling bahagia an... cerite at bustand td... mase ak na antar dy naek bas td ak still ok ag an bole still smile yg ta bape ikhlas uh an... p ble dy start da naek bus uh... ttbe je ak ase cam ad karen sdh menusuk at dada ak nih.. mmg sdh sgt2.. dalam pale ak pikiran mcam2... ble ag wan lik cni an?? macam2 ak pikiran... sbp ak ni gade2 ke ek???? p ak mmg sdh sgt2... ak na dy sntiase ad dekat n ak.. walaupon ta dekat tp ase cam dekat.. cam ane ek?? tala... :(
ak harap sgt2 yg ak t ad jodoh n dy.. ak terlalu sygs an dy.. ak na dy ad dalam setiap hari2 ak nih... mse bas jalan je td ak cam na teduduk je at c2.. naseb baek ramai orang... ak try la tok cool je.. p da start moto tok balik ak secare ta sengaje tros meleleh airmata sampai la skrang nih.... ak harap dy slamat sampai... ak harap sgt.

Saya happy dgn dy :)

Aloo ha ~~!!! hahaha... ak happy n dy... gade2 btol ak nih.. biola an.. :) 3hari yg lepas ak d serang gastrik ag.. *ta tanye pn an??? p tapela ak story gak nih :) sbp uh da lme ta update blog nih.. hahahah *tade orang kesah pn an?? :)
p tape la sambong blik cerita :) gile pnye sakit ak mase uh.. p dalam ak menahan kesakitan yg melampau uh.. datang la putera impian yg ak syg uh.. hahahha *ridzuan basarudin* hahhaha~~!!! dy pn ngan segera nye membawa ak ke klinik yg bedekatan.. ok sampai je at klinik amek ak.. hahahha :) garum masok badan ar... sakit gle kne enject n dokte ALI uh.. hahaha :)
ok pas je lik dari klinik uh sygs ak uh bawak la g mam pulak... walaupon gah sakit ase cam ta sakit jew bile  n dy .. hahaha!!! *tahap gade2 dah nih... p ap2 pn ak happy skrang.. thanks pade yg sudi bace kisah ak yg macam buku cerita kanak2 nih ye.. :)

Thursday, 31 March 2011

Kenapa Dgn Dy ????

Hye ~~!! post ak ni ask gade2 n cam ap je an.... ok kli ni post ak still d same things.. :( knp n dy uh ek???? ap masal dy n ak??? ak call jarang na angkat.. ak sms dy ag la an... eply pn bape je... lagi byk ak send msg n call dr dy.. nape dy wat ak cmni?? ak jew yg tehegeh2 at ak?? sampai aty dy an?? klo dy ta ske at ak just cakap n let me go~!!! ta maw wat ak cmni... sakit nye la aty ak nih... ker dy da ad pmpn laen at PJ uh???? ak mintak penjelasan ap2 langsong ta maw jelas an ape2 at ak....
ske2  aty na baek n ak... n sesuka aty ta maw baek n ak??? bole ker cm uh???? aty ak je yg mengharap at dy.. sampai aty dy wat ak cmni an?? skit la ak cmnbe... ta ase ap2 ker wat ak tehegeh2 at ko cmni sygs ???? tolong ar.... awak uh an da dewasa.. ta maw ar layan saya cam budak2 yg baru na idop... sakit nye aty ak... tolong arrrr... tolong jangan la cmni... :( ak ni cume manusia n pmpn byse jew... tolong ar... ak ad pasaan... n ak ad kehendak sendiri dalam hidop ak... tolong ar.... ak na appy n ta maw ad kusut ap2 pn dalam hdop ak.. ta pusa ag ker ko sakit an aty ak?? dari dulu n dari skrang sntiase ko wat ak cmn???? ak msg n call ko sbap ak risau n sayang sgt2 at ko... tolong ar paham ak... jangan maen an pasaan ak cmni... ak cume maw appy jew... ta ase sebesalah ker wat ak cmni??? :'(

Wednesday, 30 March 2011

Betol Ker Aku MIss Dy ???

Allloooo~~!!! Tgh ary yang agak panas n terik sgt aryny... so na wat cmne.. da kuase ALLAH an??? so.. terima jela.. :) ta ap2 je post tittle ak ni an??? p seriously ak mmg miss dy.... mmg2 sgt2 miss at dy... knp ta ek???? da lme pn ak jauh n dy p ak still ta ley na accept yg ak msty kne jauh n dy??? perlu ker jauh cmni??? huhuhu~~!!! ak maw dekat n dy cam dlu... lalui hari2 same2 n dy??? bole ker ek?? ak maw.... kan best klo dy dapat posting at KLUANG nih... ak bole sentiase n dy walaupon dy keje... *tak la sentiase... but mybe everydy... wah best nye klo cam uh an?? *gatal nye ak nih... so darling klo awak bce post ni an msty bes.. hahah~~!!!

miss u sygs .. :*

so ap2 pn klo jauh pn dekat pn ak harap si dy akan slalu cinta n syg ak cmne ak sygs n cinte at dy.... miss u sygs... :))

Tuesday, 29 March 2011

oooooooo~~~~~!!!! Gastrik ...

Adoai... skit gle ak pnye prot aryny... ase cam maw pecah jew... sakit sgt2.... gle2 pnye sakit.... memulas , pedih ... ta cam ad yg maen roller coaster jew at dalam perot ak nih... na maw ubat p ta taw na mam ubat ap... huhuhuhu~~!!! ebu soh mam ta maw mam... ha uh la kan da kne gastrik ... padan muke ak kan ??? huhuhuhu... *nages jap.. kan bes klo ak gah sakit2 cam ni si dy yg ak sygs ad at samping ak n teman ak mase sakit cam nih.. msty ta kan sakit da an klo dy ad at samping ak... *gatal nyeee~!! huhuhuhuhu~~!! ap da ak nih ... an dy kje ninie.. :( huhuhu~~!!! ble la na baek sakit perot nih... p ak bsyukur sbp ALLAH masih sygs an ak bg sakit at ak... ak harap ak akn cepat uke~~!! cian at ebu.. risau betol dy ak sakit... n thanks pade ebu n wan sbp amek berat at ak yg sakit nih... ninie sygs ebu n wan sgt2~~~!!! <3

Gundah :'(

hye ~~!! da dekat seminggu ak ta post ap2 at blog ak yg pink nih ~~!! :) ak ni skrang ade cam ta senang aty je...Bila la aty ak ni na tenang cam dlu??? setenang n se happy ninie yg dlu?? akhir je pengajian ak d sekolah menengah ak tros ase give up sgt2.. nape tah..... ak ase mcam2.. ak ase cam ap la ek n mase dpan ak ni?? ak maw cam duli.. :)) plz ninie.. waku up dear ~~!! :) tolong ar... ta maw cam ni la ninie... ak ni aty gundah je skrang.. mintak kje ta dapat2... plus n ak risau n apply at uitm uh.. dapat ke x??? aaarrggg~~!! ak harap dapat... ap2 pn ak maw bjaye <3

Saturday, 26 March 2011

Mengharap ~~!!

hye ~~!! sdh ag post entry ak nih..ta abis2 kan ak nih??????p ak skrang cam kcewe n hidop ak... still ade mase dpan yg cerah ker untok ak??? sdh nye.. :'( ta taw cmne na luah an ase sdh ni bya aty ak nih ta ase sesedh cam skrang nih... p dalam ksedihan ak nih... ak still mohon ipta ag... *perasan jew cam dapat an??? p ak harap je nih... ak mengharap ta salah an??? p ap akan jadi ble ak harap p ta dapat pn n ap yg ak harap an??? cam perkara yg tejadi dalam khidupan skrang nih.... spm ak ta cam yg ak harap an.. :( hampa n sdh gle ak.... aty ak ta keruaan sgt... nape ta ek n ak nih??? ak bkan ta bsyukur... p ak sdh n ap yg ak dapat nih... :( sdh sgt2... ak harap ap yg ak mohon uh akan dapat... ak cume maw gembira an orang d sekeliling ak jew ... ak bkn na membaga2 dri at sape2//// ak harap kalo rzkia k bkn dalam bidang akademik ak skrang ak harap sagt2 dalam bidang yang laen rezeki ak... ak da usaha n spm ak uh... p mybe ak pnye usaha ta d berkati kot?? salah ta ak cakap cmnih??? ak harap perjalanan hidop ak akn cerah ... mase dpan ak pn akan bjaya.. :) ak na buat ibu bahagian dalam hidop nye.. n ak maw ak yg bahagia kan dy.. :) ak na berjaya ~~!!! ak maw sgt2 orang yg ak sygs n orang yg menyanyagi ak banga n hidop ak nih... ak maw n ak harap mase depan ak akan cerah.. :) dan ak harap orang yg skarang gah menyanyagi ak akan teros sokong ak dalam hidop ak yg penoh n dugaan nih... ak tade ap dalam hidop nih tok membahagia an orang yang ak syg... p ak harap satu ary nanty ak akan byk bnde tok bahagia an orang yy ak sygs.. ak harap ~~!! AMIN :)

Saat Kau Tak Di Sini :'(

Thursday, 24 March 2011

Masih ta bley terima :(

haty ak hampa sgt2.. ak da byk kcewe an aty ramai orang yg ak sygs dalam hidop ak... ak da hampa an ebu.. mybe ebu cakap ta pa bukan rzeki ak.. p ak still ase yg ak ni da wat silap bsa dalam hidop ak... ak da usaha semaksima dalam ap yg ak wat... mungkin bukan rzki ak ker??? mungkin ad silap nye dalam hidop ak nih??? ak teringin na rase dapat A walaupon 1 jew.. p harapan ak msnah smlam... ak ni still bole bjaye ker???? atau ak nih ak still cmnih jew??? melihat orang laen yg bahagia n kjayaan dorang?? mase depan ak nih cerah ag ker??? ak ni bole bjaya ag ker?? ak masih ley membahagiaan ebu lagi ker?? patot ker ak ambil ulangan tok spm ak nih?? knp n ak?? ak da wat yg tbaek dah.. p ??? mmg takdir ak ker?? dr smlam ak still ta mam ap2 .. last mam mase kuar amai2 n mmbe2 jew.. ak bukan cmburu atas kejayaan mmbe2 ak.. p ak cume maw rase cmne dorang ase n usaha yg ak da wat nih.. ak sdh... ni ujian ker untok ak???  ALLAH sedang menguji hidop ak ker??? patot ker ak salah an dri sndri??? ak mmg ta patot na slah an orang laen..sbp nih mmg salah ak... ak akan cube terima... p bnde nih sagat pahit dalam hidop ak...  :'(

Wednesday, 23 March 2011

Result Spm !!

Arggghh !!! ap pn ta ley la ak nih.. :( ap yg ak maw ta dapat pn?? :( nape ek??? ni yang ak dapat??? bole ker?? huhuhu~~!! bukan ak ta bsyukor... p ad kcwe la silit... mmg gagal 1 jew.. p kcewe.. ak tde a langsong pn??? sdh gle ak... lima tahon ak blajo la weyh... p?? ak ta dapat pn yg ak taget.. sdh gle ak.. ak happy mmbe2 sume uke n result... ak pn tumpang appy.. p dr ak sndri?? ak mmg down gle ble dapat taw result ak cmnih... ak byk hampa an haty byk orang yg ak sygs... tolong bg ak kekuatan.. :) ak maw bjaya.. ak harap masa depan ak cerah.. ak mg sdh gle2 n result ak uh... p ak bsyukur.. :)

Tuesday, 22 March 2011

EmBun Terbakar !!

Salam !! hahahah~~!! ta ap2 je an entry post ak nih... maw taw ta??? td ak tgk tb... astro oasis.... ak tgk tb nan ebu jap td sblom ebu masak.... tajuk cter nye uh embun terbakar... cam suspen je an tajuk nye!!!cte pasal relity hidop la nih... cte nye mmg bes gle... ak da jadi cam ap da tgk cte uh... terase pn ad depan ebu... sbp ak ni anak yg degil la jagk an... sbp uh terase sikit...hehehe~~!! cte nye pasal anak derhaka.... ak da cam air terjun da air mate ak tgk cte uh... *insaf la jugak...
pas abis je tgk cter uh... ak tros mintak map at ebu... ebu pn kurang sikit da... alhamdulilah!!! ak syang ebu sgt2... :) pas ni cube ta maw sakit an aty ebu ag.. <3

Ibu !! :)

hye !!! morning ... awal gle ak bangon aryny... menjalankan tugas ebu sbp ebu ta bpe shat pagi nih.... walaupon smlam ak tdo lambat.. ak kne bgon awal gak pagi nih... sbp ak kne jge syarikat ak nih.. hahaha!!! graw jew... jage kdai lorh!!! ebu ta bpe sht aryny.... sdh ak tgk ebu sakit.... asik ta shat jew ebu skarang nih... ak harap ebu akan cepat pulih n cam byse jew... ak risau la tgk ebu cam uh.... ta macam byse... pas uh umah ni kalo ta d urus kan oleh ebu ase cam ad kekurangan jew.... ebu mmg tbaek lorh sygs... ak hrap ebu cepat la uke... yg bce post ni pn tlong doa an ebu ea... thanks :) ninie sygs ebu sgt2... :'(

Monday, 21 March 2011

Awk Tipu Sy !!!

huhuhu~~!! salam ... entry post yg nih agak sdh ak maw share at cni.. *aik ta sampai 5minit da sdih lik??? gile ker ak nih??? hahahahah!!! bkn gile ar... p ak sdh sgt n wan... sbp dy kate malam t kite msg uke!!! p ta msg pn... alasannye kje... malam pn bz gak ker??? ak ta phm dy ker??? ak nih terlalu ngade2 sgt ke??? noe la ak ta cam uh... p ak ni mmg cmnih...hahah!!! ad2 je ak nih... dr tadi ask cakap dy bz jew... bz ap ek??? ker dy malas maw text ak??? ataupon sbnarnye dy bzy n someone person laen yg dy baru sygs n jpe at putrajaya uh!!! arrrggghhh!!! sakitnye aty ak nih.... knp dy wat ak cmnih???? ak yg ta slah ap2 pn dy salau pelakuaan ak cmnih... *da cam drama la plak an....
p ta drama... nih btol... ak miss wan yg dlu... yg sygs ak, yg pandai menghrgai ak n membahagian mse n ak... ak miss dy... :(

Thanks Sygs *HaiNa Hamy

Uke ini malam syarinie gomez agak appy sgt walaupon aty ni still sakit n si dy *wan... oppsss... skit aty jew ak nih... 
sambong lik citer yg sbarnye ak maw stories at cni... t ptg tepat kol 4lbh kot... kawan yg ak sygs n miss ttbe reply msg ak... ske gle ak... hahaha!!! pasal maw tye pasal tawaran blajar je tadi... pas uh dy ttbe maw ajak ak kluar minom... maw ak ta ske.. *hahaha!!! happy....
kol 8lbh tadi kiteorang meluang an mase same2... hahaha!!! da cam wat karangan la plak an... hahahah!!! *sambong ag.... maw taw minom n mam at ne??? TWO CITY jew.... hehehhe!!! uke makanan nye mmg sdp.. *first time ak mam n minom at c2... thanks sygs ajak at sne... ahhaha!!! dalam gah mam n minom uh ttbe nano pn start at story pasal hbangan sahabat kite yg smakin merengang jek skrang nih.... ok!! ap2 pn ak mmg tade masalah n nano... p cume kami masing2 sakit aty sesama sndri kot... hahahah!!! p ap2 pn tadi kiteorang da setel baek2 da bnde nih... so kami kembali seperti byse... yes!!! hahahha!!! mmg bes ak malam ni mam n minom n dy... walaupon kjap ak ase cam ske jew... sbp da lame kiteorang ta kuar same2... msing2 majaok ar uh konon an... ahhaha !!! *klakar jew an....
ap2 pn haina hamidan A.K.A haina hamy... sy sygs awak sgt2... awak la sahabat sy... ahhaha!!! thanks sygs.. :)

Haty !!

kenapa dgn aty ak ni an... ak ase cam ad bnde yg ta kne antara ak n dy... knp la ek???? ak yg pk macam2 ker??? knp ak ani ase dy asik cam ad pmpn laen jew at sne?????
ak yg salah ker angap cm uh??? knp n aty ak nih??? ak ase cm ta tnang jew... mmg cm uh ker ble da jauh cmni??? ble la ak n dy maw rapat cm dlu.... rapat mcam mase2 baru becinta dlu... ak sygs sy...

cni la kot aty ak skrg!!

poyo n gade2 je an ak pnye post... p bya la.. ak lege pas entry ap2 pn post yg ak maw share... by d way thanks klo ad yg bace... :)

Rambut PendeK !!

HAHAHAHAHHA!!! agak laen ble ak pnye rambot ad pndek an.... sye maw tukar rambot... busan n rambt pnjang jew an... mule2 ak ta maw pn potong rambot jd pndek... p tas dorongan dy... ak potong lorh...

cam klakar jew.. !!

ala klo maw klakar pn tape la an... ak ta ssh an orang pn an... huhuhu~~!! *ayat bongkak!!
ala bya ar rambot pndek ker rambot pnjang ker bya ar an... ahahahah!!! *lmbatnye rambot nih maw pnjang!!! ak sakit aty ble orang cakap macm2 rambot ak nih pndek... p bya ar an... korang jelez... arrrgghhh!!! :(

bole sys???

boleh sy??? bole sy bahagia n awak??? bole sy rase nikmat nye d syangi??? bole sy ase cmne d hargai??? bole sy??? bole sy rase cmne d perluan awak??? bole sy pelok awak??? bole sy hbis an mse n awak??? bole sy n awak jew??? bole sy rse hanya sy yg awak sygs??? bole sy mara sape yg hina sy??? bole sy snyum tanpe duke??? bole sy sygs awak jew??? bole sy halang awak untok sygs pmpn laen??? bole sy rase yg awak sygs sy??? bole sy tye macam2 at awak??? bole sy ta nagis????
knp n ak ni ek???? kalo la ap yg ak maw dapat an bes... hidop ak skrang ni pnoh n kebingunagn n pagai dy yg ta menentu n ak... n haty ak skrang da ta mcam dlu... aty ak skrang nih ase cam dy ad sembunyi an sesuatu jew at ak... ak cam ase dy ad pmpn laen slaen dr ak... ak ta taw knpo ak ase cm uh... p tolong la tros trang n ak.. :'( aty ak sakit.......

Sygs

Smlam hary sdh ak ag... maw taw ta??? ala cam orang pntinhg jew ak nih an... p ak maw shre gak... smlam ag 2 bnde yg asik pusing2 cam roda !!! huhuhu!!! kjap ak oky jap ak ta oky n dy...ak ta paham ar hubungan ak n dy nih cmne... kdang2 dy uke n ak... p kadang2sebalik nye... arrrggghhh!!! sakit aty ak... kadang2 ak ase yang dy ad pmpn laen slaen ak... p uh ap yg ak ase jew.... sbp perbuatan dy yg wat ak ade ase cmnih??? btol ker??? ak ta maw bekongsi kasih sygs n dy... klo btol dy ad pmpn laen at PJ uh just tros trang jela an... so ak ta sdh... walaupon ak kcewe... p ak harap hanya ak jew dalam aty ak.... uh ap yg ak harap an... ak sdh sgt2.... ak sygs sy.... p ak pn harap dy cmuh.... smpai bile hbangan ak n dy maw tolak tarik cmnih jew??? ak taw ak ta lyk tok dy... ak nih byk sgt kekurangan dalam hidop ak... ak sdar ak bkan pmpn tebaek... p ak usaha tok uh... ap2 pn ak harap yg tbaek tok hidop ak... huh !!

Saturday, 19 March 2011

Dia !!

Hahahah!! uke ak yg salah !! huhuhu!!! *ta ap2 je ak ni an... ta bek ak nih salah angap at dy... n ta bek ak ni pk macam2 ta bek at dy an... ap la ak ni an??? huhuhu!!! *sangat terok .. :P
ok tape la.... soey ea sygs ninie angap yg ta bek at wan... n thanks sbp penjelasan awak uh..... hahahahaha!!!
ngade2 je ak ni an.. :)
ap2 pn sok dy maw lik pj lik... ouh no!!! so sad.... p tapela.... jauh ag best an... bole miss2 an... ahhaha!!! love u sygs...

KenApa ?? :'(

Samapai aty wan at ninie... td ninie tercek ar walet wan... pas uh ninie ta napak pn pic ni ag at walet uh??? npe wa??? nape da tde??? wan da tam maw ltak ninie ag sbahagian dr org pnting ker dalam hdop wan.... skit aty ninie wan... sakit aty + kjcewe sangat2... knpa wan ta maw ltak ag pic at walet wan???? wan ad pmpn laen ker ni???? kalo ad tros tramg ar....
ninie ni sape pade wan??? knp ta maw langsong wat ninie orga pnting pade wan??? nini taw bnde uh mcam remeh n gade2 an... p ni sdh pas tgk walet wan uh tde pic ninie pn... byk ninie bg pic ninie at wan... dpan ninie je ad pic uh... p pas ta n ninie ble wan jauh wan kluar an pic ninie.... npe???

cmni ninie aw.... sdeh !!!

wan ta ase ap2 ker ble ta jage aty ninie??? ninie ase nini ni cam ta d perlu an jew.... slah ninie ker ase sume uh?? ble nini maw tye wan msty mengelak an... knpa wa??? wan ta ikhlas ker sygs ninie??? ninie jew ker yg sygs wan????
sampai ble nini maw makan aty cmni wan???? sampai ble wan na mcam ni n ninie.... knp msty wat cmni at ninie??????????? klo nini ta pnting dalam dop wan kite ley bncang.... ta pyh wat ninie cmni... ninie ase ninie ni cam betepuk sblah tngan jew.. :(
wan still n pagai wan yg cm ap jew... ap ni??? bes ker wat ninie cmni???? ninie cume mintak d hargai n d syangi jew wan... ninie ta mintak ap2 yg bekaitan n permasalahan pn.... uh pn ssh ker????
knp msty wan ta maw jge aty ninie??? n knp msty wan ta maw ltak pic ninie uh ag at walet wan????
salah ker ninie pk cm ni???? tolong la sygs ninie cmner ninie sygs wan.. :(

Friday, 18 March 2011

saya happy skrang !!

Hahahha!!! *ketawa apy jp.. :) ak skarang gah appy jalani hidop ak dalam 2 ary nih n dy... dy lik sni n raikan bsday ak.. ak happy... alhamdulilah !! ap yg ak sangke burok at dy sumer uh cume sangkaan jek.... p ak harap ap yg ak sangke ta bek pde dy uh mntak2 ar ta btol an .... heheheh!!! ak ta maw ilang dy,, :'(
ok kiteorang kuar same2 n dy bis an mse bsame lik cni tok ak... thanks sygs... harap ak yg awak bg at sy uh ikhlas ye !!!
hahahahahha~~!!! ktawe ag... :)
kiteorang g mam at OLDTOWN n Kfc jek... p ap2 pn ninie ske da dapay kuar n wan... *gatal... teringin maw share pic at cni p henpon camera ta ley pkai ar.. :(
sdh nyee  !!! huhuhuhu!!! tape t li henpon baru ar ea.. :) *senang an aty sndri ag nih... huhuhu!!!
sygs thanks tok kluar jln2 , tgk wayang p ta jd uh.. hahaha n thanks tok ap yg wan li an tok ninie... n thanks sbp wan ad perubahan yg best tok ninie... hahah!!! *gatal + miang ... ahhah!!!
k la ni jew ot story yang ak ase bahagia n maw d post at cni.. thanks yaw..... ahahah!!! :)

My Simple Birthday wif BeLoved Family

Hye sumer readers... :) smlm bsday sy taw... appy gle :)
sambot dgn family tsayang n my beloved boy (Wan)... thanks my love !!!
ad pic sket nih... hahaha!!! p simple je family sys.. :)

Ini la kek sys.. :)

ok ni kek nye.. :) simple but nice... sy hargai sgt2  :)
ad pic agi nih... klo sudi tgk la ye :)

wif my niece n nephew.. :)
kami lagi :P
wif my mom n my sista :)
anak beranak !! hahahah~~!! :)

muke poyo :)
ok yg nih mmg cmni... menjeng.. hahah!!

hahhaha!!!! comel an???
danice haziq :)

nie je pic yg dapat ak share at cni... walaupon napak simple p family kiteorang appy je.. :) Alhamdulilah !!
ap2 pn thanks pada sumer family yg ak sygs sbp sambot bsday ak.. ak sgt hargai nye... :)

P E R M U L A A AN !

 "˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

hye BLOGGER ! ade bende sikit cik syarinie nak cerite nih ! hehehe :D
mengade ngade plak kan ??? thanks pade sesiape sje yang sudi nak bace !
PERMULAAN ?? ape bende ta uh ek?? saje nak story ttg peruulaan saya d tengahtengah tahun nih ! permulaan tentang pengajiaan d tingkatan 6 bawah ! hehhe.. cam kelakar je dengar an??
dah dua minggu ak mula start blajo ! macam macam aku dah start stdy .. macam macam subjek yang wat kpale ak cam nak serabot sikit ! hehhe.. byse ar name pon belajar an?? mane ad senang.. permulaan blaja SENI VISUAL ! tak sangke ak ni ad gak bakat melukis :D
pas uh permulaan blaja BM 1 n BM2 .. alhamdululah ! ak dapat guru BM yang super OK ! ak harap ak bole score dalam exam naty :)
tentang permulaan MUET ! taw itu ap?? MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST ! heheh.. wah ! cam gempak je an?? ta pon sbnarnye ! oas uh dgn pengajian am 1 n pengajiaan am 2 ! macam macam la.. paling dashat ! SEJARAH oo.. hehehhe.. bnde ta baru pon.. p cabaran nak blaja sejarah uh yang baru ! p ak harap aku akan mule kan perulaan ni dgn betolbetol.. dan akhir an permulaan ni dgn kejayan ! AMIN :D

 "˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

SElamat Hari GURU ~!

Salam BLOGGER yang kiut miut ~ cewah ak ni... terlebih suda :D
ak malam ni cam ta ley tdo ar ... macam memeikir an mase depan je.. hehehhe... p serius ni ... ak cam takot je na menghadapi 2~3 tahon nih ag ... nape ta ek.. mungkin ak takot na mencube kot ... p apeape pon aryny 16 mei 2011... hari nih adalah hari guru kan ... so SELAMAT HARI GURU kpada cikgu yang pernah mendidik ak mase ak na amek SPM tahon lepas ...
miss sgt at subjek yang ak rajin la sgt stdy an?? hahah!!
LOADING ~
dgn cikgu balkis salam !

cikgu Qis n Cikgu Mas

dgn cikgu mas

miss at cikgu haryati !

my favourite cikgu ! cikgu math .. :)
ni lah antara guru yang ak paling sayang ! hehehe.. byk ag yang ak syg.. p pic tde .. heheheh :D thanks cikgu !
lastly SELAMAT HARI CIKGU , CIKGU !!! hehhehee .. jase mu ku kenang :D

Orentasi PRA~u Smk Sultan Abdul Jalil

salam ! hye BLOGGER ! lame dah ak ta meninggal an tapak at blog sendiri.... maklom ar.. kecewe n blog nih....
wat masalah plak at ak... blog post sampai na berDOUBLE lak... cam ap je.. sakit btol aty ak n blog nih... n d tambah n sakit aty orang yang ak sayang ag... melampau2 wat at ak?? hahahha... aik?? da laen tajok da nih ak melalot...
sebenarnye ak bkan na post bnde yang sedih pon... ak na post yang agak gembira at sni.. walaupon hanya gembira pade ak  n keluarge je.. p ta kesah la n???
ak dapat form 6... atau kate laen nye PRA U... atau name laen nye lg STPM ... hhahaha merepek je ak nih... so ak post ni just na cite pengalaman seminggu BERORENTASI at skolah SSAJ ~ pernah degar orang cakap pasal skolah uh.. p baru uh ary ak menjejak an kaki at skolah uh.. wow ! bukan maen besa skolah nye.. dak2 skolah pon ok semua .. :D
ok bebalik pasal OREntasi uh... penat seyh ! dah cam dak2 skol naek tingkatan 1 je.. hehhehe.. tak la.. guraw je  mmg best mase uh ... mase orentasi uh UPPER 6 yang urus kan kite orang ... p dalam banyak2 UPPER 6 ta semua nye ok ! p ak suke betol n kak upper 6 yang tolong group ak uh ! name nye KAK MARY ! meletop an??? dy mmg best 1 hehehee.. macam2 xtvt ak wat mase orentasi uh ... yang gile nye pkai bju kurung skolah pas uh maen at PADANG ! hehhee.. ok la... pas uh mase orentasi uh jugak la kiteorang kne pilih PAKEJ matepelajaran yang na d ambek ! nah ambek ko ! semua julingjuling pikiran na pikir mek pakej ap.. same la cam ak.. so ak dah wat keputusan yang ak amek pakej ... PENGAJIAAN AN , BAHASA MELAYU . SEJARAH . SENI VISUAL ~ walawe ... gilegile subjek yang ak na kne stdy je.. so ak kne btol2 kali nih.. ak harap ak ta ulangi kesilapan mase SPM dlu ... n ak na membalas budi Ebu n sis ninie yang byak bantu dalam segi kewangan ... angah ! hehehe.. BTW ni je kot ... ad mase story ag ea ceritecerita ninie.. hehehe... apapa pon thanks klo ad yang sudi bce post nih ... wah terharu nye ... hahahh~!

Wang Ehsan Banjir ~

salam... holaaa ~ perh aryny ad cerite sikit nak d cerita at cni.. walaupon ta pnting atau tade kene mengene pon... hahahhaa... sje je.. ske aty la an ??? 
ak n ebu tadi baru lpas balik dari BALAI RAYA JALAN SAWI .... ha ?? da jangan wat muke tekejot cm uh... hahahhaa.. na taw wat ap??? g amek wang la at sne... hehehee... perh gile na amek wang ni tadi berator da cam nak gile pnjang nye... nak masok IPTA pn ak ase da same da cam nih... hahahhahaaa... ok tadi macammacam orang la... macammacam ragam.. gile... aku berator nak pitam pon ad.. p wang pnye pasal an?? hahahaa... ak g la cek name nye.. pas uh orang KEBAJIKAN MASYARAKAT uh bg la sekeping kertas... wah dah cam angke giliran dah nak amek wang at BSN ... nak tgk?? LOADING ...

hahhaa..

pas uh at kaunter nak amek wang uh siap nak cop jari pelbagai...aku tak la masok an gambar wang yang dapt uh.. naty korang cakap aku ni menunjuk pelbagai sangat.. hahaha... tunjuk bukti aku g amek wang ehsan uh je dala ek.. p aku isau nih wan tak blik kluang ag pon nak amek wang ehsan nih... :(
ok ape ape pon syukur ALHAMDULILAH dgn rezeki yang ALLAH beri nih.. :D

Makan UBat :(

halloo !!! aryny ak kene mam ubat 3x 1 ary...wah dah cam doktor masyarakat dah nih.... fuyoo.. kalo sikit ubat nye tak pe.. ni byak gile seyh nak kne makan... gila ke??? hehehehhee....ni pon cam kene pakse je mam ubat dgn ebu.. thanks ebu.. kamo sunggoh mengambil berat sygs.. :D cam tak caya je ak cerita?? hahahaa.... byak gile ubat aku kne mam dalam 1 mase aw... cam nak termuntah balik pon ade.. p nak sehad pnye pasal ak telan gak ubat uh.. walaupon pahit... pepatah ade cakap yang pahit uh lah penawar... *cewah ak nih.. tah apeape je kan?? bio la... ehhhee tak caye ea??? nah tgok ... LOADING ....

banyak kan ???

ha.. pecaya kan ??? dah caya ok aku tak tipu... bukan cam ade orang uh.. ske cakap aku nih PENIPU .. sampai aty die an?? hehehe... so aku harap pas abis je mam ubat nih aku bole cepat semboh sepenuh nye... ok... doa kan untok aku ye... thanks blogger !! sayang kamo .. :)

P/S : sayangilah diri anda... hahahhahaa :)



Kesian Kat Ebu !

hye sume !! *macam ramai je kan?? walaupon gah semputsemput cugapcugap nih ak tetap na UPDATE gah bnde ta pnting nih... just na bercerita tentang hari nih... bekenaan dgan hari ahad dan besamaan dengan HARI PEKERJA sedunia... hhahaaa... dah cam berpidato plak aku nih kan?? tape la ak suke.. korang menyampah??? dah signout jela... *guraw la.. 
ok bebalik pade ap yang aku nak cerita... hari nih kesian at ebu ter sayang aku... aku ta sihat n ta keje.. p aku tak tolong ebu apeape pon bile tak kje nih.. dari pagi ebu bangon pkol 430 am waktu tempatan .. ebu wat keje sorangsorang jew... tak patut ak nih kan?? aku sakit.. nak bangun pun cungapcungap bejalan.. maap kan anak ebu nih ea??? hari nih ebu la basuh kaen , sidai kaen , angkat kaen , masak , kemas rumah.... bak kate sumer bnde ebu wat sorangsorang *bukan nak menunjuknujuk... kan da cakap na bercerita je kan??? ebu tak rest langsung aryny... klo lah aku sehad cam byse.. msty aku tolong ebu.. aku harap aku cepat pulih sepenuh nye n ta kan bagi ebu wat keje umah sorangsorang... tadi aku hanya boleh tgk je ape yang ebu wat... badan aku betolbetol lemah.. naseb baek ebu aku seorang yang penyayng dan memahami...
maaf kan ninie ye ebu.. ninie sayang ebu sangatsangat... nty kalo ninie da sehad cam byse ebu rehat ea... tmer kaseh ye ebu :D NINIE SAYANG EBU !

1 Mei 2o11

ok smua orang taw ary 1 mei an?? msty ad yang gah appy gle2 sambot ke ap ke.. p ak dalam ksedihan skrang nih?? knpa ko na tngal an ak??? ap salah ak besa sagt ke pade ko?? ak nih banyak kekurangan ker?? ak ta layak tok ko ke?? ak taw ko smpurne.. n ak taw ak bnyak kekurangan..  p cam nih ke care ko menghukum ak?? ak ta na pon hidop ak nih di penuhi cerita lame ak yang banyak pahit... p ko knapa na ungkitungkit?? n na wat uh semua alasan tok ko tinggal an ak??? mmg senang bagi ko... p sesuatu yang sdih tok ak.. ak ni walaupon ta smpurne cam ane yang pmpn ko na.. p ak still berhak bahagia... kenapa wat ak cmnih??? dosa ap ak??? tolong la paham aty ak.. ak na bahgia je.. susah ker?? kenapa ko EGO sangat???  kenapa msty ko na tinggal an ak?? n suroh ak tinggal an ko?? pedih sangat la.. tolong la.. ak merayu... jangan la wat ak cam nih... ssh ak na padam ap yang da ko tampal dalam hidop ak nih.. ko ta paham2 gak ker?? atau sbnarnye nye ko ad sebap laen? n ko jadi an salah ak sbgai satu sebap tok ko tinggal an ak ke?? patot ker??? kenapa ko senang berubah aty at ak??? ak ta mintak tok d lahir an ta smpurna.. n ak taw tade manusia yang smpurna... ak cume harap ko masih sayang an ak cmne ak sayng kan ko...

P/S : ak bukan na burokburok kan ko !

e G o nye ko.. :(

AKU DAH PUAS MENAGIS UKE !!! CUKUP LAH... DAH.. TOLONG LAH !!!

Tulang Rusuk awk ke ??

holaaa !! ok saje je nih... hehehe... saje na bercerita pasal mase depan at cini... tgk cam tade kene mengena pn an??? hahhaha!!! *ketawe jap ag nages...
siapa agak nye empunye tulang rusok yang ad pade tuboh ak ni an?? ade kah ko wan??? ak harap ko..

siapa pnye la an??  hhehe

ak harap die yang ak sayang tu la tulung rusok ak... ak harap die la yang ak hidop dgan ak... ak harap sangat... ak ta maw sdih ag.... TUHAN.. berikan la ak cinta.. Aku berhak bahagia.. AMIN :)


Oh sayang ku !

ok aryny ary agak ta bes bagi ak... ak sakit ta uke ag... da tahap sakit gle da nih.. p ak than je... sbap na kje... hhehehee... poyo je ak ni an?? p ad bnde laen ag nih ak na cite... dalam ak sakit dalam bekerja nih... mase blik je dari rehat ak di kejut an oleh sayang ak .... bole plak die wat pasal n ak taem2 cam nih... sdh ak... knpa wat saya cam nih sayang??? hahhaa.... dengan dalam keadaan ak ta bape na slese ni... ak bawak la sayang ak nih selesai an masalah die... hahaha.. LOADING ....

ni la sygs ak.. bf NO 2..

posing plak die..

ok  yang ni cam jambu nih.. :)

abaikan kereta blang uh....

lagi??

ok ni kepala die uke... encem n smart an die??

kilat ta?? harusla..

aww... 
ok pas da tgk BF no 2 ak nih... na taw ta ap masalah nye sbnarnye die nih???? ok masalah nye... tayar blakng uh bole plak bocor tepat2 mase ak da sampi at tmpat kje nih.... hahaha.. tragis btol la... ksian nye ak an?? so pas uh ak tros je g kdai moto yang dekat  kejadiaan... *dah cam citer hantu da.. hahahahaa... ok p die da uke da... da bole ak bawak jalan2... risau gle ak n keadaan die tadi.. ok syang jangan la wat hal lagi ye... sayang at awak taw .. 

Hari yang sukar ???

Salam... hy sume.. amacam ary jumaat aryny?? msty ad yang bes n msty ad yang ta an?? msty ad yang bhagia n msty ad yang nages guling2 kcewe an aryny?? atau mungkin msty aryny ad yang sangat sihat atau ta pon tgah sakit... sabar ye kalo tang gah sakit uh... ^sesungguh nye penyakit uh adalah penghapus dosadosa^ cewah ak nih.... 
ok na story sikit.. ak aryny sangat sukar nye keje aryny... dalam gah kje ak sakit nih... seleseme + batok + pning pale btok ak aryny... plus ag ak malam kne kje sorangsorang! adohai,... ok mase ak gah mengarang nih ak mmg gah lap ingus n byang an sndri ar ea cmne ak gah menaep nih.. hahaha.. *ketawe plak ea... sekse betol tadi ak kje... cam na pitam pon ade.. p mybe ni dugaan... n ssh an na cari wet nih... betol2 dugaan aryny... perrhhh... p ak bethan sampai kol 9 tadi.. hehehe.... ok aryny ak sakit ta macam yang dlu ak sakit... kali nih WAN jauh gah kje... so ta dapat dy na jage ak mase sakit... yang ni cam ta bes je an?? huhuhu... gadegade btol ak nih.. pas da telan panadol actifast pn still ta uke ag nih... ak harap sangat ak cepat semboh.. sok na kje... doa kan ak semboh gak ye... thanks bloger ! ok harap sok ag bes dari aryny ea.. *ayat skema.. :D

Best nye !

Ok post yang ni cam tade kene mengene pn an?? p na kongsi gak.. ta kire ar... hahahah!!! ok blik je dari keje tadi ak ase appy sangat sbap NURUL ta jadi bnti... walawer... btol ke ak ea *walawear.. happy la plak.. sbap ak byak na blaja dari orang lame nih.... p sdh la uh ad gak.. sbap dy kje 20 ary je.. sbp na g MATRIK... bes nye an??? mmg la dy pandai.. ta cam ak nih... kurang banyak pandai dari dy... *merendah diri konon la ni...
p sok n luse ak kne jage malam sorangsorang la... sbap Nurul cuti 2 ary.. sadh la pulak ke?? gade2 betol la... hahahhaa.... k la na tido... ZZZZzzzzzzzzzZZZZ .... :D

Mase Bosan melande...

hye... ble bosan da melande diri.. ta kiri la an na wat ap tok buang ase bosan uh... hahahha!!!! ble da amai orang sampai na tecabot kaki ak.. p ble orang tade ley wat cam2 la plak.. ni la antare nye.. hahahha!!! loading jap.. ??

snap..

second time!

lagi??

lagilagi??

cam cun je!! :P

pesek nye dy nih...

ok yang nih nurul syang.. 

dy la yang same kje n ak... :)

Akan Dibaca ...

Salam.... wah.. malam nih ad bende na share at blog buruk ni... buruk pn tape la ea???? ok start bcerita ea.... sjak kje at kdai buku nih ak ad cam hobi baru je... p baru na start hobi nih.... ta ad niat pn na wat ke ta pas nih... cume ak ske bace SINOPSIS nye jew... ha na taw chobi ap??? hobi melayan NOVEL... adoai la pon... ta ap2 je ak nih.... p nih la calon2 yang mungkin ak akn bace atau mungkin ak tidak akan bace same skali... hahahha....  ade antara calon2 yang ak pilih na bace nih..


bemakne nih.. haha!

sweet nye lilin nye..

wow.. cam ap ek??

best tajok nye an..

yang nih sinopsis nye bes!
Loading.....

bebas??

cam jiwang sangat!

Napak ta N uh?? N tok NINIE :)
ni la antara Novel yang ak telek2 tadi cam na bace...hehehe... tgk jela klo bace an... :)

Macam Malas la ...

Dush ... aryny mood ak gile pnye cam malas na g kje.. ad lagi mase kurang ag dua jam tok ak siap2 g kje.. p malas la g kje aryny.... betambah malas ble aryny NURUL last day plak uh... sdh ar... npe la dy ni na bnti an?? huhuhu!@!!! so aryny tgk je la ad dak baru masok... p msty bosan.. sbp dak uh ak ta knal... hahaha.. *bole plak cam uh an?? bole la... huh.... malas na mandi n na siap2.. cam ne ni ek?? ad ta ubat penambah semangat tok kje ek?? msty ad an??? bak cini sikit.. hahaha ::) uke aryny napak nye rutin harian byse la yang akan ak lakukan.. n ak harap KAK ELLA datang la aryny an... ta la BOSAN sangat ak kat tmpat kje uh naty... hahaha... KAK LILI dala MOod berubah2... susah lorh na d ramal... hahahaha.. k la.. na siap2... thanks klo ad yang sudi bace post ak yang garotgarot dan tah apeape nih... hahaha.... bubye !! :)

Penat nye !!

Penat nye.. hahha!! mengedik pnye post... p ak mmg btol2 pnye pnat.. ok SI HITAM MANISMANIS na becerita nih... dngar ea.... Hello .. test ... 1 2 3 ...hahahha !! cam bingai je an... *ok sambong Bercherita deyh.... aryny genap la dua mingu ak kje... huhu!!! *mengeloh jap ...
cam da lame la lak ak kje an??? padahal??? ru dua mingu... *mengedik !!
cam2 ak rase mase kje uh.... perrhhh.. ssh an cari wet nih.... second day ak masok kje ak da kne amek fail2 at stor at siling ... *gile bos uh wat stor at ats bumbong an?? hahaha....
sory uncle .. :)
uh tape la ag kot... pas uh... ak kne panjat rak2 tinggi uh n susun buku2 STPM yang agak nipis sangat uh... nipis la lak an??? gile cam gayat noh.... cam na menjerit pn ad.. wat sorang2 uh... klo ak jatoh?? huhuhu!!! ta memasal je an?? ok bab na blik suke2 or masok kje suke2 uh part yang best skli... na taw ta nape??? sbp uncle A.K.A bos ak uh mmng baek n ta ksah.... p dalam ta ksah uh ak still hormat dy sebagai majikan ak.. *cewah da macam bepidato la plak ak nih.. heheh!!
aik da lari dah ni TEMA ak bercherita... *masok tema blik ea...
ok yang betol2 wat ak gile ble at kdai uh orang datang taem ramairamai la sangat sampai ta cukup kaki n tangan nih... cam na wat kaki tangan palsu je... *mengarot la plak... :)
pas uh n kerenah orang2 yang bebeze lak uh.... isskkk!!! ta ksah klo yang uke.. p klo yang ta uke.. ak ase cam na pecat diri sndri je at tmpat kje uh... p ak still sabo ag... na cari pendapatan la konon an??? *cewah ..:)
pas uh yang membuat kepenatan ak nih menjadi tangisan bile mase ak gah sbok amek kertas majong at blakng kdai ttbe mase na gulong kertas uh bole la plak jari ak ni d tusok oleh ... oleeeh... hehhee:) oleh tepi side kertas majong uh.. mampos ta sakit??? menitis air mata ku... hahahah!!! *GEMBENG ...
pas uh tape la.. ak kne angakt lak kertas A4 yang yang agak berat sebanyak 6kotak besar dari tingkat ats ke bawah... maw ak cam da wat senaman at tmpat kje uh... huhu!!! naseb baek ak ta tesungkur aw... *cian at ak... ble ak cite ni sume at EBU dy tros risau... pas uh... sok ak bnti kje la lak.. hehehe!! tanda kasih sayang ar uh kot..:) p mmmg sayang pon:)
p ak cakap la at EBU .. uncle cakap MAKAN PON PENAT MEYH !!! hahaha... so ak harap ak akan bertahan kje at c2.. n happy n sygs ak n family ak... :)

Hari ni ...

Aryny banyak yang serbe ta kene dalam hidop ak... ak ta kje aryny sbap smlam ak d serang GASTRIK ag.. n aryny badan lepak gile.. pas uh dala sakit.. ak makin sakit ag n diri ak sndri... kenapa la ek.. kenapa hidop ak teros beputar d pusat yang same.. knapa tade perubahan ... maksod nye bukan ak nih orang yang ta bsyukur... tapi ak ni hanya hamba ALLAH yang sentiase maw an kebahagiaan dalam hidop yang ak jalani dalam setiap hari2 yang ak lalui.... salah ak ke n semua yang tejadi dalam hidop ak??? ak alpa n ap yang ad... ak sayang die sangat2.... ak ni pmpn yang ta layak tok d sayangi ke??? mmg ikhlas ak cemburu dengan kelebihan gadis2 at luar uh yang d sayangi oleh orang yang mereka sayang.... 
bukan ak na buruk2 an die at blog ak nih.. p ak cume na bekongsi ap yang ak rase... ak da mintak map an same je bnde yang tejadi... kenapa la kan??? mmg ni takdir cinte ak ke?? akan sentiase beputar dalam putaran kesedihan cam nih??? ak cume ap pade dalam hidop die?? ak mmg bukan perempuan yang sempurna yang mempunyai banyak kelebihan dalam hidop... n ak mmg seorang pmpn yang da wat salah dalam hidop meningkat remaja ak... p semua uh salah yang ak sendri ta taw ak salah pade mase uh... sbp uh jugak ker si die slalu mengungkit tentang ak??? ak ni ta layak ke na menerima kasih sayang n cinte dari die??? ak bukan na sesali ap yang da jadi... p ak cume harap yang die akan teros menyanyayi ak.. n ak harap die ak tetap menerima ak seadenye ak.. ak mintak map klo ak ni banyak wat salah at kamo... ak ni cume manusia biase.. jatuh air mata ak menanges pilu n ap yang jadi aryny.. :( map an saya sayang  RIDZUAN BASARUDIN !!

macam nih ak nages kot !

Sayang !!

RINDU kamo sayang !! RIDZUAN BASARUDIN ...

Kalau la ..

Hola ... ak gah sakit ni.. byak yang ak sakit... ak skarang gah seseme , btok n gastrik.. smlam ak baru je kuar dari ospital slame 2 jam at hospital... suspen ta?? hehehe... ak kne gastrik n muntah2 at tmpat kje smlam.. naseb bek bos baek n hantar ak g hspital.. huhuhu!!! p aryny ak cam da ok sikit dari smlam.. post tittle yang agak saspen je.. *ta pn an?? ahhaa...
kalau la.... kalau la ap ek?? kalau la ak makan makanan yang elok2 msty ak ta sakit... kalau la ak ta minium air gas bayak2 msty ta sakit.. kalau la ak degar nasehat orang yang sayang ak msty ak ta ke hospital smlam... n kalau la orang yang ak syang uh ad at sisi ak mase ak sakit an best.. p ak kne terima yang si die gah cari rezeki at sane.. jangan la ak ni na pikir negetif je at die.. sian at die.. die baek n ak p ak asik tudoh macam2 je sampai die kcewe n ak... kalau la ak ni pmpn yang penyabar.. msty ak ta kcewe an die.. huhuhu!!! :(
sebesalah sangat at die... kalau la ak ley undur an mase ... p mmg ta ley pn.. mane ad makhluk ciptan NYA yang mampu wat cam uh an??? hehehe.. kan ak cakap KALAU an?? :) ak na g kje aryny.. ak harap badan ak sihat n ak ley stay cool je mase keje.. kalau la ta pyah kje dalam dunia ni an?? hehehe.. *guraw saje.. ak harap ak akan sentiase bahagia n sang pujanga ak.. RIDZUAN BASARUDIN .. hahaha.. sayang kamo sygang :)
muuaahhh !!

Memang patut pon !

salam !! awak.. mmg patut pon awak mara at sy.. saya yang salah.. sy ta patut wat cmni at awak.. jahat nye syg nih kan awak?? kenapa n sy ni ek awak?? sbp sy syg an awak ker??? atau sbp sy ta pecaya at awak??? klo la kite dekat an sygs.. bole settel da klo ad ap2 masalah.. harap satu ary nanty kite akan bole hidop same2 jalani hidop same2 an sygs.. harap2 la kan.. p sy masih ase sebesalah sgt2 ag at awak... :(

Encem ta dy ??? encem sgt ..

terima kasih sygs !

Terima kasih sygs RIDZUAN BASARUDIN .. ninie betol2 nyesal n ap yang ninie wat.. p syukur sgt2 yang wan still na map an ninie wan... ninie bahagia sangat.. p walaupon ninie taw aty wan masih sakit ag... p kurang2 nye wan da map an ninie.. ninie harap wan ikhlas map an ninie.. ninie sygs wan sgt2... ble kite ad prob cam nih ninie ase hidop cam ap je... lagi2 aryny... thanks ye sygs... ninie janji tok ta ulangi perkara nih ag.. :) awak cukup baek sygs..

Tolong maaf kan saya sayang !

hola ... aryny ary isnin n ary yang sangat malang tok ak.. ak da wat satu salah yang sangat2 besa kat orang yang ak sygs slepas ebu ak... cmne ak na betol kan kesilapan ak nih?? ak ta na kehilangan die dalam hidop ak.. ak ta ley hidop tanpa die.. ak sygs an dy sangat2.. ak ta taw na wat cmne bia ak ase kite ley cam byse.. bodo betol ak nih... kenapa ak ni langsong ta pnah na hargai die yang sememang nye sangat sempurna pada mata semua orang?? knpa ak msty buruk2 an dy??? bole ke dy map an ak?? tolong la sygs map an ninie... ninie meranya sangat2... ninie ta maw hilang wan.. :)
tyolong ar sygs map an ninie.. ninie da tudoh wan macam2... ninie taw ninie salah... wan ta macam ap yang ninie tdoh uh.. ninie silap besar wan... tolong bg ninie peluang tok betol an keadaan nih... ninie sygs wan... tolong la sygs map an ninie... ninie jnji akan jadi yang terbaek tok wan... plz sygs.. :'(

Mula Suke Drama KOrean :)

cak !! hahaha... ak baru je tamat an drama korean petama ak.. hahah poyo je... tamat an menonton ar... ak ta pnah pn layan korea... p ttbe je ase na layan.. thanks pade MOHAMAD SHARUL IZAWAN coz ajar ak wat sume nih.. hahah!! dy yang bg pnjam soh ak layan drama korea nih... cter nye mmg best tahap na meletop mata tgk.. *over nye ak.. hahaha... Loading ....

A.N jell

LIKE





cute nye :)



ok ni jela antara pic yang ak ad.. hahaha :) korang pn msty da lame an layan korea?? p cume ak je yang lambat foward.. ahhaha !! LIKE korean Drama.. :)
k la.. bye.. na siap g keje da nih.. ebu da bising da uh.. hahaha :)


Saya yang salah :)

hahah~~!! *ketawa happy jap.. map ea sygs sbp sy da angap macam2 n pikir bnde yang ta elok at awak.. sy sayang awak sgt2...
ble la pagai sy nih na brubah ?? hahah... sayang kamu RIDZUAN BASARUDIN :))

HanCur Aty Aku :(

HALLO !! aish ad post yang ta best ak nih.. kenapa la ko selalu wat bnde yang same je yang sentiase wat aty ak sakit??? ak ad wat salah ap n ko?? kenapa ko slalu ulang2 bnde yang same jew??? kalo ko slalu ulang2 bnde yang wat ak happy jew tape.. nih ko slalu wat bnde yang wat ak ni sakit sangat2.. kenapa wan?? ak ad dosa ap n ko???? klo ad ap2 bole tros trang n ak.. bukan cmni la.. :( ak n ko bukan baru kawan.. kite da abez an mase dekat 3tahun.. bukan 3 ary la.. ko da kenal ak n ak pn da kenal ko.. atau mungkin ak masih ta kenal ko sape??? kenapa msty hary minggu nih ko sakit an aty ak?? ko gah sibok dating n pmpn sundal ane at KL uh??? ko tolong ar jangan wat ak cmni.. klo ko na ade bape byk btine pn at sne ak ta kesah ar... p tolong ar lepas an ak.. jangan sentise menyekse aty ak nih.. ak mmg pmpn byse yang byk cacat cela ak dalam hidop nih.. p tolong ar jangan wat ak cmni... ak cume na ko jujur n tolong hargai aty ak yang menyanyi ko nih.. ak kene n ko nih?? hary nih ak call n msg ko.. ko langsong ta bg respon ap2 at ak??? ko sesuke je wat ak cmni an?? ko ni asal?? ak ta pham n pagai sial ko ni... ko mmg jantan ap pn ak ta taw la.. kenapa n ko??? aty ak ni sakit sgt2 la wey :'((

Aku Kerja ~~!!

Hahahah!!! smalam da genap da ak kje slame semingu nih.. heheh :) aryny ak ta kje pon.. sbap aryny ary AHAD la... ha na taw ta ak kje ap???? heheh!!! saje je ak na g taw.. ak kje at kdai buku... at n town... name kdai uh KEDAI BUKU UNIAN .. ahhaha :) ap appy kje at situ.. p ad satu masalah yang ta bape na besa pun.. p da;lam ak gah kje nih ad la sorang akak uh... dalam bahase ak gah mara " akak sial  "
ak bukan na kurang ajar.. p akk uh mmg sial ... untok membukti an yang dy uh mmg cam uh ...
ak story ea??? ok mase uh ak first day masok kje... ad ke patot ak tanye elok2 je n dy.. dy bole plak na mara2 ak... da na menopos ker ap???? p agak2 la... ak mmg sensetif btol klo ad orang cam uh.... SIAL  btol ar... :(
sok mingu kedua ak masok kje... bos at tmpat kje ak paling terbaek ar.. langsong ta kesAH... P pmpn uh je yang over.. ak harap sok ak kje ag best dari mingu lpas.. AMIN :)

Awak pergi :(

ok tittle post ak ni mmg sdh gle2 pnye.. bkn maen2 nih... wan skrang gah on d way lik kl... haty ak hancor sgt2... ase nye smlam baru je ak pas mesre2 ketawe n dy... cepat nye mase belelu ble ak gah bahagia an??mmg cam uh ker ek???? cam ssh je ak na lpas an dy g td... p ak tepakse gak.. sbp dy kne keje an.... kalo la dy dapat posting ke kluang.. ak la orang yg paling bahagia an... cerite at bustand td... mase ak na antar dy naek bas td ak still ok ag an bole still smile yg ta bape ikhlas uh an... p ble dy start da naek bus uh... ttbe je ak ase cam ad karen sdh menusuk at dada ak nih.. mmg sdh sgt2.. dalam pale ak pikiran mcam2... ble ag wan lik cni an?? macam2 ak pikiran... sbp ak ni gade2 ke ek???? p ak mmg sdh sgt2... ak na dy sntiase ad dekat n ak.. walaupon ta dekat tp ase cam dekat.. cam ane ek?? tala... :(
ak harap sgt2 yg ak t ad jodoh n dy.. ak terlalu sygs an dy.. ak na dy ad dalam setiap hari2 ak nih... mse bas jalan je td ak cam na teduduk je at c2.. naseb baek ramai orang... ak try la tok cool je.. p da start moto tok balik ak secare ta sengaje tros meleleh airmata sampai la skrang nih.... ak harap dy slamat sampai... ak harap sgt.

Saya happy dgn dy :)

Aloo ha ~~!!! hahaha... ak happy n dy... gade2 btol ak nih.. biola an.. :) 3hari yg lepas ak d serang gastrik ag.. *ta tanye pn an??? p tapela ak story gak nih :) sbp uh da lme ta update blog nih.. hahahah *tade orang kesah pn an?? :)
p tape la sambong blik cerita :) gile pnye sakit ak mase uh.. p dalam ak menahan kesakitan yg melampau uh.. datang la putera impian yg ak syg uh.. hahahha *ridzuan basarudin* hahhaha~~!!! dy pn ngan segera nye membawa ak ke klinik yg bedekatan.. ok sampai je at klinik amek ak.. hahahha :) garum masok badan ar... sakit gle kne enject n dokte ALI uh.. hahaha :)
ok pas je lik dari klinik uh sygs ak uh bawak la g mam pulak... walaupon gah sakit ase cam ta sakit jew bile  n dy .. hahaha!!! *tahap gade2 dah nih... p ap2 pn ak happy skrang.. thanks pade yg sudi bace kisah ak yg macam buku cerita kanak2 nih ye.. :)

Kenapa Dgn Dy ????

Hye ~~!! post ak ni ask gade2 n cam ap je an.... ok kli ni post ak still d same things.. :( knp n dy uh ek???? ap masal dy n ak??? ak call jarang na angkat.. ak sms dy ag la an... eply pn bape je... lagi byk ak send msg n call dr dy.. nape dy wat ak cmni?? ak jew yg tehegeh2 at ak?? sampai aty dy an?? klo dy ta ske at ak just cakap n let me go~!!! ta maw wat ak cmni... sakit nye la aty ak nih... ker dy da ad pmpn laen at PJ uh???? ak mintak penjelasan ap2 langsong ta maw jelas an ape2 at ak....
ske2  aty na baek n ak... n sesuka aty ta maw baek n ak??? bole ker cm uh???? aty ak je yg mengharap at dy.. sampai aty dy wat ak cmni an?? skit la ak cmnbe... ta ase ap2 ker wat ak tehegeh2 at ko cmni sygs ???? tolong ar.... awak uh an da dewasa.. ta maw ar layan saya cam budak2 yg baru na idop... sakit nye aty ak... tolong arrrr... tolong jangan la cmni... :( ak ni cume manusia n pmpn byse jew... tolong ar... ak ad pasaan... n ak ad kehendak sendiri dalam hidop ak... tolong ar.... ak na appy n ta maw ad kusut ap2 pn dalam hdop ak.. ta pusa ag ker ko sakit an aty ak?? dari dulu n dari skrang sntiase ko wat ak cmn???? ak msg n call ko sbap ak risau n sayang sgt2 at ko... tolong ar paham ak... jangan maen an pasaan ak cmni... ak cume maw appy jew... ta ase sebesalah ker wat ak cmni??? :'(

Betol Ker Aku MIss Dy ???

Allloooo~~!!! Tgh ary yang agak panas n terik sgt aryny... so na wat cmne.. da kuase ALLAH an??? so.. terima jela.. :) ta ap2 je post tittle ak ni an??? p seriously ak mmg miss dy.... mmg2 sgt2 miss at dy... knp ta ek???? da lme pn ak jauh n dy p ak still ta ley na accept yg ak msty kne jauh n dy??? perlu ker jauh cmni??? huhuhu~~!!! ak maw dekat n dy cam dlu... lalui hari2 same2 n dy??? bole ker ek?? ak maw.... kan best klo dy dapat posting at KLUANG nih... ak bole sentiase n dy walaupon dy keje... *tak la sentiase... but mybe everydy... wah best nye klo cam uh an?? *gatal nye ak nih... so darling klo awak bce post ni an msty bes.. hahah~~!!!

miss u sygs .. :*

so ap2 pn klo jauh pn dekat pn ak harap si dy akan slalu cinta n syg ak cmne ak sygs n cinte at dy.... miss u sygs... :))

oooooooo~~~~~!!!! Gastrik ...

Adoai... skit gle ak pnye prot aryny... ase cam maw pecah jew... sakit sgt2.... gle2 pnye sakit.... memulas , pedih ... ta cam ad yg maen roller coaster jew at dalam perot ak nih... na maw ubat p ta taw na mam ubat ap... huhuhuhu~~!!! ebu soh mam ta maw mam... ha uh la kan da kne gastrik ... padan muke ak kan ??? huhuhuhu... *nages jap.. kan bes klo ak gah sakit2 cam ni si dy yg ak sygs ad at samping ak n teman ak mase sakit cam nih.. msty ta kan sakit da an klo dy ad at samping ak... *gatal nyeee~!! huhuhuhuhu~~!! ap da ak nih ... an dy kje ninie.. :( huhuhu~~!!! ble la na baek sakit perot nih... p ak bsyukur sbp ALLAH masih sygs an ak bg sakit at ak... ak harap ak akn cepat uke~~!! cian at ebu.. risau betol dy ak sakit... n thanks pade ebu n wan sbp amek berat at ak yg sakit nih... ninie sygs ebu n wan sgt2~~~!!! <3

Gundah :'(

hye ~~!! da dekat seminggu ak ta post ap2 at blog ak yg pink nih ~~!! :) ak ni skrang ade cam ta senang aty je...Bila la aty ak ni na tenang cam dlu??? setenang n se happy ninie yg dlu?? akhir je pengajian ak d sekolah menengah ak tros ase give up sgt2.. nape tah..... ak ase mcam2.. ak ase cam ap la ek n mase dpan ak ni?? ak maw cam duli.. :)) plz ninie.. waku up dear ~~!! :) tolong ar... ta maw cam ni la ninie... ak ni aty gundah je skrang.. mintak kje ta dapat2... plus n ak risau n apply at uitm uh.. dapat ke x??? aaarrggg~~!! ak harap dapat... ap2 pn ak maw bjaye <3

Mengharap ~~!!

hye ~~!! sdh ag post entry ak nih..ta abis2 kan ak nih??????p ak skrang cam kcewe n hidop ak... still ade mase dpan yg cerah ker untok ak??? sdh nye.. :'( ta taw cmne na luah an ase sdh ni bya aty ak nih ta ase sesedh cam skrang nih... p dalam ksedihan ak nih... ak still mohon ipta ag... *perasan jew cam dapat an??? p ak harap je nih... ak mengharap ta salah an??? p ap akan jadi ble ak harap p ta dapat pn n ap yg ak harap an??? cam perkara yg tejadi dalam khidupan skrang nih.... spm ak ta cam yg ak harap an.. :( hampa n sdh gle ak.... aty ak ta keruaan sgt... nape ta ek n ak nih??? ak bkan ta bsyukur... p ak sdh n ap yg ak dapat nih... :( sdh sgt2... ak harap ap yg ak mohon uh akan dapat... ak cume maw gembira an orang d sekeliling ak jew ... ak bkn na membaga2 dri at sape2//// ak harap kalo rzkia k bkn dalam bidang akademik ak skrang ak harap sagt2 dalam bidang yang laen rezeki ak... ak da usaha n spm ak uh... p mybe ak pnye usaha ta d berkati kot?? salah ta ak cakap cmnih??? ak harap perjalanan hidop ak akn cerah ... mase dpan ak pn akan bjaya.. :) ak na buat ibu bahagian dalam hidop nye.. n ak maw ak yg bahagia kan dy.. :) ak na berjaya ~~!!! ak maw sgt2 orang yg ak sygs n orang yg menyanyagi ak banga n hidop ak nih... ak maw n ak harap mase depan ak akan cerah.. :) dan ak harap orang yg skarang gah menyanyagi ak akan teros sokong ak dalam hidop ak yg penoh n dugaan nih... ak tade ap dalam hidop nih tok membahagia an orang yang ak syg... p ak harap satu ary nanty ak akan byk bnde tok bahagia an orang yy ak sygs.. ak harap ~~!! AMIN :)

Saat Kau Tak Di Sini :'(

Masih ta bley terima :(

haty ak hampa sgt2.. ak da byk kcewe an aty ramai orang yg ak sygs dalam hidop ak... ak da hampa an ebu.. mybe ebu cakap ta pa bukan rzeki ak.. p ak still ase yg ak ni da wat silap bsa dalam hidop ak... ak da usaha semaksima dalam ap yg ak wat... mungkin bukan rzki ak ker??? mungkin ad silap nye dalam hidop ak nih??? ak teringin na rase dapat A walaupon 1 jew.. p harapan ak msnah smlam... ak ni still bole bjaye ker???? atau ak nih ak still cmnih jew??? melihat orang laen yg bahagia n kjayaan dorang?? mase depan ak nih cerah ag ker??? ak ni bole bjaya ag ker?? ak masih ley membahagiaan ebu lagi ker?? patot ker ak ambil ulangan tok spm ak nih?? knp n ak?? ak da wat yg tbaek dah.. p ??? mmg takdir ak ker?? dr smlam ak still ta mam ap2 .. last mam mase kuar amai2 n mmbe2 jew.. ak bukan cmburu atas kejayaan mmbe2 ak.. p ak cume maw rase cmne dorang ase n usaha yg ak da wat nih.. ak sdh... ni ujian ker untok ak???  ALLAH sedang menguji hidop ak ker??? patot ker ak salah an dri sndri??? ak mmg ta patot na slah an orang laen..sbp nih mmg salah ak... ak akan cube terima... p bnde nih sagat pahit dalam hidop ak...  :'(

Result Spm !!

Arggghh !!! ap pn ta ley la ak nih.. :( ap yg ak maw ta dapat pn?? :( nape ek??? ni yang ak dapat??? bole ker?? huhuhu~~!! bukan ak ta bsyukor... p ad kcwe la silit... mmg gagal 1 jew.. p kcewe.. ak tde a langsong pn??? sdh gle ak... lima tahon ak blajo la weyh... p?? ak ta dapat pn yg ak taget.. sdh gle ak.. ak happy mmbe2 sume uke n result... ak pn tumpang appy.. p dr ak sndri?? ak mmg down gle ble dapat taw result ak cmnih... ak byk hampa an haty byk orang yg ak sygs... tolong bg ak kekuatan.. :) ak maw bjaya.. ak harap masa depan ak cerah.. ak mg sdh gle2 n result ak uh... p ak bsyukur.. :)

EmBun Terbakar !!

Salam !! hahahah~~!! ta ap2 je an entry post ak nih... maw taw ta??? td ak tgk tb... astro oasis.... ak tgk tb nan ebu jap td sblom ebu masak.... tajuk cter nye uh embun terbakar... cam suspen je an tajuk nye!!!cte pasal relity hidop la nih... cte nye mmg bes gle... ak da jadi cam ap da tgk cte uh... terase pn ad depan ebu... sbp ak ni anak yg degil la jagk an... sbp uh terase sikit...hehehe~~!! cte nye pasal anak derhaka.... ak da cam air terjun da air mate ak tgk cte uh... *insaf la jugak...
pas abis je tgk cter uh... ak tros mintak map at ebu... ebu pn kurang sikit da... alhamdulilah!!! ak syang ebu sgt2... :) pas ni cube ta maw sakit an aty ebu ag.. <3

Ibu !! :)

hye !!! morning ... awal gle ak bangon aryny... menjalankan tugas ebu sbp ebu ta bpe shat pagi nih.... walaupon smlam ak tdo lambat.. ak kne bgon awal gak pagi nih... sbp ak kne jge syarikat ak nih.. hahaha!!! graw jew... jage kdai lorh!!! ebu ta bpe sht aryny.... sdh ak tgk ebu sakit.... asik ta shat jew ebu skarang nih... ak harap ebu akan cepat pulih n cam byse jew... ak risau la tgk ebu cam uh.... ta macam byse... pas uh umah ni kalo ta d urus kan oleh ebu ase cam ad kekurangan jew.... ebu mmg tbaek lorh sygs... ak hrap ebu cepat la uke... yg bce post ni pn tlong doa an ebu ea... thanks :) ninie sygs ebu sgt2... :'(

Awk Tipu Sy !!!

huhuhu~~!! salam ... entry post yg nih agak sdh ak maw share at cni.. *aik ta sampai 5minit da sdih lik??? gile ker ak nih??? hahahahah!!! bkn gile ar... p ak sdh sgt n wan... sbp dy kate malam t kite msg uke!!! p ta msg pn... alasannye kje... malam pn bz gak ker??? ak ta phm dy ker??? ak nih terlalu ngade2 sgt ke??? noe la ak ta cam uh... p ak ni mmg cmnih...hahah!!! ad2 je ak nih... dr tadi ask cakap dy bz jew... bz ap ek??? ker dy malas maw text ak??? ataupon sbnarnye dy bzy n someone person laen yg dy baru sygs n jpe at putrajaya uh!!! arrrggghhh!!! sakitnye aty ak nih.... knp dy wat ak cmnih???? ak yg ta slah ap2 pn dy salau pelakuaan ak cmnih... *da cam drama la plak an....
p ta drama... nih btol... ak miss wan yg dlu... yg sygs ak, yg pandai menghrgai ak n membahagian mse n ak... ak miss dy... :(

Thanks Sygs *HaiNa Hamy

Uke ini malam syarinie gomez agak appy sgt walaupon aty ni still sakit n si dy *wan... oppsss... skit aty jew ak nih... 
sambong lik citer yg sbarnye ak maw stories at cni... t ptg tepat kol 4lbh kot... kawan yg ak sygs n miss ttbe reply msg ak... ske gle ak... hahaha!!! pasal maw tye pasal tawaran blajar je tadi... pas uh dy ttbe maw ajak ak kluar minom... maw ak ta ske.. *hahaha!!! happy....
kol 8lbh tadi kiteorang meluang an mase same2... hahaha!!! da cam wat karangan la plak an... hahahah!!! *sambong ag.... maw taw minom n mam at ne??? TWO CITY jew.... hehehhe!!! uke makanan nye mmg sdp.. *first time ak mam n minom at c2... thanks sygs ajak at sne... ahhaha!!! dalam gah mam n minom uh ttbe nano pn start at story pasal hbangan sahabat kite yg smakin merengang jek skrang nih.... ok!! ap2 pn ak mmg tade masalah n nano... p cume kami masing2 sakit aty sesama sndri kot... hahahah!!! p ap2 pn tadi kiteorang da setel baek2 da bnde nih... so kami kembali seperti byse... yes!!! hahahha!!! mmg bes ak malam ni mam n minom n dy... walaupon kjap ak ase cam ske jew... sbp da lame kiteorang ta kuar same2... msing2 majaok ar uh konon an... ahhaha !!! *klakar jew an....
ap2 pn haina hamidan A.K.A haina hamy... sy sygs awak sgt2... awak la sahabat sy... ahhaha!!! thanks sygs.. :)

Haty !!

kenapa dgn aty ak ni an... ak ase cam ad bnde yg ta kne antara ak n dy... knp la ek???? ak yg pk macam2 ker??? knp ak ani ase dy asik cam ad pmpn laen jew at sne?????
ak yg salah ker angap cm uh??? knp n aty ak nih??? ak ase cm ta tnang jew... mmg cm uh ker ble da jauh cmni??? ble la ak n dy maw rapat cm dlu.... rapat mcam mase2 baru becinta dlu... ak sygs sy...

cni la kot aty ak skrg!!

poyo n gade2 je an ak pnye post... p bya la.. ak lege pas entry ap2 pn post yg ak maw share... by d way thanks klo ad yg bace... :)

Rambut PendeK !!

HAHAHAHAHHA!!! agak laen ble ak pnye rambot ad pndek an.... sye maw tukar rambot... busan n rambt pnjang jew an... mule2 ak ta maw pn potong rambot jd pndek... p tas dorongan dy... ak potong lorh...

cam klakar jew.. !!

ala klo maw klakar pn tape la an... ak ta ssh an orang pn an... huhuhu~~!! *ayat bongkak!!
ala bya ar rambot pndek ker rambot pnjang ker bya ar an... ahahahah!!! *lmbatnye rambot nih maw pnjang!!! ak sakit aty ble orang cakap macm2 rambot ak nih pndek... p bya ar an... korang jelez... arrrgghhh!!! :(

bole sys???

boleh sy??? bole sy bahagia n awak??? bole sy rase nikmat nye d syangi??? bole sy ase cmne d hargai??? bole sy??? bole sy rase cmne d perluan awak??? bole sy pelok awak??? bole sy hbis an mse n awak??? bole sy n awak jew??? bole sy rse hanya sy yg awak sygs??? bole sy mara sape yg hina sy??? bole sy snyum tanpe duke??? bole sy sygs awak jew??? bole sy halang awak untok sygs pmpn laen??? bole sy rase yg awak sygs sy??? bole sy tye macam2 at awak??? bole sy ta nagis????
knp n ak ni ek???? kalo la ap yg ak maw dapat an bes... hidop ak skrang ni pnoh n kebingunagn n pagai dy yg ta menentu n ak... n haty ak skrang da ta mcam dlu... aty ak skrang nih ase cam dy ad sembunyi an sesuatu jew at ak... ak cam ase dy ad pmpn laen slaen dr ak... ak ta taw knpo ak ase cm uh... p tolong la tros trang n ak.. :'( aty ak sakit.......

Sygs

Smlam hary sdh ak ag... maw taw ta??? ala cam orang pntinhg jew ak nih an... p ak maw shre gak... smlam ag 2 bnde yg asik pusing2 cam roda !!! huhuhu!!! kjap ak oky jap ak ta oky n dy...ak ta paham ar hubungan ak n dy nih cmne... kdang2 dy uke n ak... p kadang2sebalik nye... arrrggghhh!!! sakit aty ak... kadang2 ak ase yang dy ad pmpn laen slaen ak... p uh ap yg ak ase jew.... sbp perbuatan dy yg wat ak ade ase cmnih??? btol ker??? ak ta maw bekongsi kasih sygs n dy... klo btol dy ad pmpn laen at PJ uh just tros trang jela an... so ak ta sdh... walaupon ak kcewe... p ak harap hanya ak jew dalam aty ak.... uh ap yg ak harap an... ak sdh sgt2.... ak sygs sy.... p ak pn harap dy cmuh.... smpai bile hbangan ak n dy maw tolak tarik cmnih jew??? ak taw ak ta lyk tok dy... ak nih byk sgt kekurangan dalam hidop ak... ak sdar ak bkan pmpn tebaek... p ak usaha tok uh... ap2 pn ak harap yg tbaek tok hidop ak... huh !!

Dia !!

Hahahah!! uke ak yg salah !! huhuhu!!! *ta ap2 je ak ni an... ta bek ak nih salah angap at dy... n ta bek ak ni pk macam2 ta bek at dy an... ap la ak ni an??? huhuhu!!! *sangat terok .. :P
ok tape la.... soey ea sygs ninie angap yg ta bek at wan... n thanks sbp penjelasan awak uh..... hahahahaha!!!
ngade2 je ak ni an.. :)
ap2 pn sok dy maw lik pj lik... ouh no!!! so sad.... p tapela.... jauh ag best an... bole miss2 an... ahhaha!!! love u sygs...

KenApa ?? :'(

Samapai aty wan at ninie... td ninie tercek ar walet wan... pas uh ninie ta napak pn pic ni ag at walet uh??? npe wa??? nape da tde??? wan da tam maw ltak ninie ag sbahagian dr org pnting ker dalam hdop wan.... skit aty ninie wan... sakit aty + kjcewe sangat2... knpa wan ta maw ltak ag pic at walet wan???? wan ad pmpn laen ker ni???? kalo ad tros tramg ar....
ninie ni sape pade wan??? knp ta maw langsong wat ninie orga pnting pade wan??? nini taw bnde uh mcam remeh n gade2 an... p ni sdh pas tgk walet wan uh tde pic ninie pn... byk ninie bg pic ninie at wan... dpan ninie je ad pic uh... p pas ta n ninie ble wan jauh wan kluar an pic ninie.... npe???

cmni ninie aw.... sdeh !!!

wan ta ase ap2 ker ble ta jage aty ninie??? ninie ase nini ni cam ta d perlu an jew.... slah ninie ker ase sume uh?? ble nini maw tye wan msty mengelak an... knpa wa??? wan ta ikhlas ker sygs ninie??? ninie jew ker yg sygs wan????
sampai ble nini maw makan aty cmni wan???? sampai ble wan na mcam ni n ninie.... knp msty wat cmni at ninie??????????? klo nini ta pnting dalam dop wan kite ley bncang.... ta pyh wat ninie cmni... ninie ase ninie ni cam betepuk sblah tngan jew.. :(
wan still n pagai wan yg cm ap jew... ap ni??? bes ker wat ninie cmni???? ninie cume mintak d hargai n d syangi jew wan... ninie ta mintak ap2 yg bekaitan n permasalahan pn.... uh pn ssh ker????
knp msty wan ta maw jge aty ninie??? n knp msty wan ta maw ltak pic ninie uh ag at walet wan????
salah ker ninie pk cm ni???? tolong la sygs ninie cmner ninie sygs wan.. :(

saya happy skrang !!

Hahahha!!! *ketawa apy jp.. :) ak skarang gah appy jalani hidop ak dalam 2 ary nih n dy... dy lik sni n raikan bsday ak.. ak happy... alhamdulilah !! ap yg ak sangke burok at dy sumer uh cume sangkaan jek.... p ak harap ap yg ak sangke ta bek pde dy uh mntak2 ar ta btol an .... heheheh!!! ak ta maw ilang dy,, :'(
ok kiteorang kuar same2 n dy bis an mse bsame lik cni tok ak... thanks sygs... harap ak yg awak bg at sy uh ikhlas ye !!!
hahahahahha~~!!! ktawe ag... :)
kiteorang g mam at OLDTOWN n Kfc jek... p ap2 pn ninie ske da dapay kuar n wan... *gatal... teringin maw share pic at cni p henpon camera ta ley pkai ar.. :(
sdh nyee  !!! huhuhuhu!!! tape t li henpon baru ar ea.. :) *senang an aty sndri ag nih... huhuhu!!!
sygs thanks tok kluar jln2 , tgk wayang p ta jd uh.. hahaha n thanks tok ap yg wan li an tok ninie... n thanks sbp wan ad perubahan yg best tok ninie... hahah!!! *gatal + miang ... ahhah!!!
k la ni jew ot story yang ak ase bahagia n maw d post at cni.. thanks yaw..... ahahah!!! :)

My Simple Birthday wif BeLoved Family

Hye sumer readers... :) smlm bsday sy taw... appy gle :)
sambot dgn family tsayang n my beloved boy (Wan)... thanks my love !!!
ad pic sket nih... hahaha!!! p simple je family sys.. :)

Ini la kek sys.. :)

ok ni kek nye.. :) simple but nice... sy hargai sgt2  :)
ad pic agi nih... klo sudi tgk la ye :)

wif my niece n nephew.. :)
kami lagi :P
wif my mom n my sista :)
anak beranak !! hahahah~~!! :)

muke poyo :)
ok yg nih mmg cmni... menjeng.. hahah!!

hahhaha!!!! comel an???
danice haziq :)

nie je pic yg dapat ak share at cni... walaupon napak simple p family kiteorang appy je.. :) Alhamdulilah !!
ap2 pn thanks pada sumer family yg ak sygs sbp sambot bsday ak.. ak sgt hargai nye... :)